Íme a Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny győztes finomsága 2016-10-18 Blog, Diéta, Természetesen Megosztás: Tweet Az idei nyertes Őszi ízharmónia tortában nincs fehér liszt és cukormentes, kedvező szénhidrát – és kalória értékeinek köszönhetően egy cukorbeteg étrendjébe is beilleszthető. A zsűri szerint a döntős torták mindegyike megállná a helyét bármely cukrászdában. Egy budapesti hölgy, Kocsis Hajnalka győzelmét hozta a Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny döntője. A Magyarország Cukormentes Tortája program részeként az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ebben az évben is háziversenyt hirdetett, melyre hobbicukrászok nevezhettek. A beérkezett tortareceptek közül tíz került a döntőbe, egytől egyig olyanok, melyek hozzáadott cukor nélkül készültek. A versenyzők Budapesten, a Zsolnay Kávéházban mutatták be a zsűrinek alkotásaikat. Idén a legnépszerűbb alapanyag a dió, a bogyós gyümölcsök és a citrom voltak, de az indulók bátran nyúltak olyan különleges alapanyagokhoz, mint a fehér bab, a menta vagy a bazsalikom. A zsűrit végül az Őszi ízharmónia elnevezésű kreáció nyűgözte le leginkább. A győztes torta elsősorban a pikáns, gyömbéres gyümölcspüré, a piskótában és díszítésben megjelenő dió és az alacsony zsírtartalmú tejtermékek arányos felhasználásával nyert. Az ízharmóniához kiváló tápérték-adatok társulnak: szeleteként 12 g szénhidrátot és 131 kcal-t tartalmaz. A zsűri elnöke Nándori László, aranykoszorús cukrászmester, a Magyarország Cukormentes Tortája verseny kétszeres győztese. A zsűri tagjai: Gyurcsáné Kondrát Ilona, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének Terápiás Dietetikus Munkacsoport vezetője, Bechmann György, a Zsolnay Kávéház cukrászmestere, Szász Kinga, cukrász, a Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny 2014-es győztese és Soltész Erzsébet, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa. A dietetikusok kiemelték, a torták közül azok voltak legszorosabb versenyben, melyek készítői ügyeltek az energiatartalom és az alacsony szénhidrát értékek egyensúlyára. Erős Antónia, a verseny háziasszonya is kiemelte: a torták színvonalas megjelenésük mellett kellemes ízélményükkel is megnyernék bármely cukrászda vendégeit. A győztes a háziverseny fődíját, egy Kenwood MultiOne professzionális konyhai robotgépet vihetett haza. A verseny, melyhez az ajánlott alapanyagok listáját a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének dietetikusa hagyta jóvá, nemcsak cukorbetegeknek, hanem az egészséges életmód híveinek is szól, ezért a három díjazott receptet rövidesen nyilvánosságra hozzuk az alapítvány blogján (http://cukkerberg.blog.hu/). A Magyarország Cukormentes Tortája programot az alapítvány azért hozta létre, hogy alternatívát nyújtson az édességek kedvelőinek. Szakmai partnerei a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, a Zsolnay Kávéház és a Wessling Hungary Kft. A profi cukrászok versenyében az idei győztes az “Áfonya hercegnő tortája” lett, melyet a Tortavár Cukrászda cukrásza, Pechtol Zsolt alkotott meg. A győztest Magyarország Tortájával együtt a Magyar Ízek Utcája nyitányaként ünnepélyesen mutatták be augusztus 20-án, azóta számos helyen megvásárolható országszerte. Forrás: https://napidoktor.hu/index