Így készítsük elő a paradicsomot szószokhoz 2016-08-15 Blog, Természetesen Megosztás: Tweet Egyes ételreceptek a meghámozott és a mag nélküli paradicsom használatát írják elő. De hogyan is járjunk el? Kövesd az alábbi egyszerű lépéseket, amelyek nagy segítségedre lesznek, ha legközelebb paradicsomos ételt készítesz. Amire szükség van a paradicsom megtisztításához: víz, edény, konyhakés, lábos Utasítások: 1. Tölts meg egy edényt vízzel kb. ¾ – ig és tedd fel forrni. 2. A forró vízbe tedd bele a paradicsomot és hagyd benne 1 percig. 3. Vedd ki a vízből a paradicsomot és hagyd kihűlni, amíg kézzel is meg tudod fogni. 4. Egy kés hegyével lyukaszd ki a héját és óvatosan hámozd le, de akár könnyedén le is húzható. 5. A meghámozott paradicsomot vágd kettőbe. 6. A fél paradicsomot fogd a kezedbe és tartsd egy kisebb edény fölé. 7. Óvatosan szorítsd meg a gyümölcsöt, hogy magvai belecsurogjanak az edénybe. Dobd el őket. 8. Használd fel a paradicsomot a receptben előírtak szerint. Tanácsok és figyelmeztetések: Egyesek egy x alakú bevágást végeznek a héjon, mielőtt a paradicsomot forró vízbe helyeznék. A vágás körül a héj enyhén leválik, így könnyebb, ha innen kezded a hámozást Ha nem sikerült jól meghámoznod a paradicsomot, tedd vissza 30 mp-re a forró vízbe. A hámozatlan paradicsomnak főzés közben leválik a héja és az ételben marad. Ugyanez a helyzet a magok esetében is. Sok ételben a paradicsommag nem zavaró, azonban a paradicsomhéj étkezés közben bosszantó lehet. Forrás: edenkert.hu