Így fogyasszuk a sütőtököt! 2016-10-06 Blog, Természetesen, Zöld Megosztás: Tweet Ősszel számtalan tápláló, egészséges zöldség és gyümölcs érik meg, többek között a sütőtök. Nézzük, hogy hogyan használhatjuk fel ezt az egészséges növényt. Zamatos őszi zöldség: a sütőtök Az ősz csodálatos színeiben pompázik. Ősszel számtalan tápláló, egészséges zöldség és gyümölcs érik meg, többek között a sütőtök. Ez a megfelelő időszak, ha friss sütőtököt szeretnénk, úgyhogy használjuk ki! A friss zöldségek olyan enzimeket és tápanyagokat tartalmaznak, amiket a szervezetünk könnyen fel tud használni. Számtalan fontos tápanyagot tartalmaz amellett, hogy a család és a barátok számára is nagyszerű szórakozást biztosít. A sütőtök kedvező gyógyhatásai Vitaminok: a tök és a tökmag C és E vitaminokat, vasat, cinket, magnéziumot, káliumot beta- és alfa karotenoidokat (antioxidánsok, melyek segítségével megelőzhető a sejtek sérülése) és luteint tartalmaz (a szem egészségére). A szervek egészsége: a sütőtökben és a tökmagban lévő tápanyagok a vese, húgyhólyag és prosztata egészségét biztosítják. Fehérjetartalma: a tökmag nagyon sok fehérjét tartalmaz. Betegségmegelőzés sütőtökkel A sütőtök csökkenti a csontritkulás esélyeit, féregtelenítő hatásával biztosítja a tápcsatorna egészségét, és csökkenti a koleszterinszintet. A sütőtök további előnyei A tökmag segít abban, hogy a szervezet megszabaduljon a férgektől és más élősködőktől, emellett egészséges zsírsavakat tartalmaz. Tudnivalók a tökmagról Az organikus, nyers tökmag tartalmazza a legtöbb szükséges tápanyagot és enzimet! Együnk belőle annyit, amennyit csak tudunk. Forrás: edenkert.hu