Húsvéti menü – Top 7 egyszerű előétel

Étvágygerjesztő az apró falatok

Ha a húsvétra készülünk, ideje átgondolnunk, milyen előételekkel lepjük meg a családot, illetve a vendégeket. Tavasz lévén könnyed húsvéti menüre készüljünk, melynek részei ezek az ízletes apró falatok is.

A téli hideg levonultával egyre frissebb, üdébb, könnyebb ételekre vágyunk. A húsvéti menüben nyugodtan kiélhetjük fantáziánkat: készítsünk egyszerű előételeket zöldségek és finom olajak segítségével.

Lássuk a top 10 ötletet!

1. Capri balzsamecetes paradicsom falatok

A koktélparadicsomokat, mini mozzarella sajtokat és a bazsalikom levelet szúrjuk fel nyárs fapálcikára, majd locsoljuk meg egy kis balzsamecettel!

2. Paradicsom tulipánok

Nagyon mutatós, igazi húsvéti menü tartozék ez az előétel! Felezzük el majdnem teljes hosszában a koktélparadicsomot és szúrjuk át az alján a hosszúkás, szárnak kinéző zöldhagymát. A paradicsomok belsejét töltsük meg egy kis fűszeres vagy fokhagymás krémsajttal!

3. Spárga bundában

A finom zöldséget becsomagolva kínálhatjuk a húsvéti menü előétel-részeként. Levelestésztát használjunk hozzá, ezenkívül 3 evőkanálnyi dijoni mustárt, reszelt sajtot, vékonyra szelt bacont, illetve megtisztított spárgát.

A leveles tésztát nyújtsuk ki és vágjuk egyforma darabokra, hosszában, hogy aztán tekerni tudjuk. Mustárazzuk meg őket és szórjuk meg a sajttal, majd rakjuk rájuk a bacon-t is. Ezután fektessük rájuk a spárgát és tekerjük körbe mindegyiket. Sütőpapírral bélelt tepsiben süssük ki, meglocsolva olajspray-jel. 20-25 percig süssük, vagy amíg aranybarnák nem lesznek.

4. Paprikás-sajtos tojásfalatok

Akár a kaszinótojás, más ízvilággal. Szükséges hozzá: 12 főtt tojás, félbevágva; 1/3 csésze majonéz; 1 teáskanál csípős szósz; fél csésze reszelt Cheddar sajt; 1 üveg pimiento (cseresznye) paprika, lecsöpögtetve és apróra vágva; 1 zöldhagyma, apróra vágva; paprika díszítésképpen.

Egy közepes tálban keverjük össze a tojás sárgáját, a majonézt, szószt, ¼ teáskanál sót. Forgassuk bele a sajtot, a cseresznyepaprikát és a zöldhagymát. Majd kanalazzuk a keveréket a félbe vágott tojásokba és szórjuk meg kis paprikával. Azonnal tálalható, de több mint 1 napig hűtőben, lefedve is eláll.

5.Borsós fetás crostini

Az ízletes húsvéti menü előétel alapjai bagettből készült pirítósok, melyekre fetás borsós krémet készítünk.

Hozzávalók: 1 csésze borsó; vágott, friss menta; 1 evőkanál citromlé; ¼ teáskanál só; olívaolaj; feta sajt; őrölt bors; 1 bagett.

Töltsünk meg egy közepes edényt vízzel és forraljuk fel. Adjuk hozzá a csészényi borsót és főzzük amíg élénkzöld nem lesz – 1 percig. Öblítsük le hideg vízzel, majd tegyük konyhai robotgépbe és turmixoljuk össze, 1/8 csészényi friss mentával, citromlével és negyed teáskanál sóval együtt. Adjunk hozzá egy kis olívaolajat és keverjük tovább.

A bagetteket ecsettel kenjünk be olívaolajjal (mindkét oldalon), majd süssük mindkét oldalukat 2 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Végül kenjük meg őket a zöldséges mixszel.

6. Sárgarépás levelek

A húsvéti menühöz igazán passzoló előétel ez. Hozzávalók: sárgarépa; 2 evőkanál narancslé; 1 evőkanál light majonéz; 2 teáskanál rizsecet; 1 teáskanál friss gyömbér; fél teáskanál szójaszósz; Dfél teáskanál szezámolaj; egy kevés cayenne bors és só; 4 darab endívia.

Forraljunk fel egy kevés vizet. Tegyük bele a répákat, majd csökkentsük a hőt közepesre. Fedjük be a répákat és 20 percig főzzük. Szűrjük le és hagyjuk hűlni. Konyhai robotgépben keverjük össze a répát, a narancslét, majonézt, ecetet, gyömbért, szójaszószt, szezámolajat, cayenne borsot és 1/8 teáskanál sót. Pürésítsük, míg elég lágy nem lesz. Hűtőben több mint 1 napig eláll.

Egy-egy endívia levélre kanalazva kínáljuk és rendezzük el mutatósan a tálon! Díszítsük metélőhagymával.

7. Ropogós cékla- és mozzarella saláta

Igazi tavaszias előétel a húsvéti menühöz. Hozzávalók: cékla, negyed szeletekre vágva; 3 evőkanál olívaolaj; 1 uborka, felvágva; 10 retek, vékonyra szelve; 6 darab spárga; 3 evőkanál vörös borecet; friss mozzarella, szaggatva.

Melegítsük elő a sütőt. Egy közepes tálban keverjük össze a céklát 2 evőkanál olajjal és ¼ teáskanál sóval. Rendezzük el egy rétegben sütőlapon. Süssük 20-25 percig őket, amíg ropogóssá nem válnak, fordítgatva őket a sütőlapon. Majd hagyjuk hűlni.

Egy másik tálba dobjuk bele a hűtött céklát, az uborkát, a spárgát és öntsünk bele ecetet, a fennmaradó 1 evőkanál olajjal és fél teáskanál sóval, borssal.  Oszlassuk el szépen a tálon a zöldségeket és szórjuk meg a mozzarellával.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.