Hidegfront, napsütés és néhol záporok

Nyugaton és a középső területeken már délelőtt csökken a felhőzet, ott sok lesz a napsütés, de délután már keleten is egyre kevesebb lesz a felhő.

Főként az ország északkeleti harmadán alakulhat ki zápor, zivatar. A délnyugati szél megélénkül, a Dunántúl nyugati, északnyugati felén megerősödik, zivatarok környezetében pedig viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között valószínű.

Hideg fronthatás miatt nőhet a szervezet görcskészsége, epilepsziás rohamok léphetnek fel, szívkoszorúér fájdalmak jelentkezhetnek. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Asztmatikus rohamok léphetnek fel. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a nyír pollenkoncentrációja továbbra is sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet. A kőris, a nyár, a gyertyán, a zöldjuhar (Acer negundo), valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes tartományban alakul, bár helyenként magas is lehet. A fűz virágpora továbbra is alacsony-közepes mennyiségben van jelen. Előfordulhat még egy-egy szem az éger, a mogyoró, valamint a szil pollenjéből is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony marad.

Forrás: met.hu