Gomolyfelhős, napos, száraz időnk lesz

Gomolyfelhős, napos, száraz időre számíthatunk. A Dunántúlon megélénkül a déli, délkeleti szél, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

Légköri front nem éri el a Kárpát-medencét, de egyre melegebb levegő áramlik fölénk. A különösen érzékenyek melegfront jellegű hatásokat tapasztalhatnak: álmatlanságot, fáradékonyságot, fejfájást, migrént. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség, mind a munkában, mind az utakon.

nyar1

Pollenjelentés
Az átvonuló hidegfrontot kísérő esők hatására a parlagfű pollenkoncentrációja országszerte lecsökkent, a hét első felében azonban várhatóan fokozatosan ismét emelkedni fog és szerdától újra többfelé elérheti a magas szintet – elsősorban az Alföldön és a Dunántúl déli részén. A csalánfélék pollenkoncentrációja általában az alacsony-közepes tartományban alakul. A pázsitfűfélék, az üröm, az útifű, a libatopfélék és a kenderfélék virágporának mennyisége jellemzően alacsony, bár esetenként közepes is lehet. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően közepes-magas szintet ér el.

Forrás: met.hu