Fűszernövények – amelyek majd karácsonyi dísznek is tökéletesek lesznek! 2017-11-13 Blog, Egészséges otthon, Lakberendezés Megosztás: Tweet Sokan, sokféleképpen készítenek adventi koszorút és egyéb karácsonyi dekorációt. Van, aki semmit sem használ fel a természet adta növényekből, más az egész díszt ezek segítségével készíti el. Lássuk, mit lehet kezdeni az ismert fűszernövényekkel! Fűszernövények- dekorációnak Nemsokára újra itt a karácsony, az adventi koszorúkon már november végén meggyújthattuk az első gyertyát. Van, aki nem szán sok időt a jellegzetes karácsonyi dísz elkészítésére, mások külön gyűjtögető körútra indulnak, hogy megtalálják a legalkalmasabb hozzávalókat az új adventi koszorúhoz. Akad, aki különféle fűszernövényekből, gyógynövényekből állítja össze ezt a mutatós dekorációt, ám ehhez alaposan meg kell fontolnia, mi mutat jól egymás mellett, kellően tartós-e, no és főleg, hogy kapcsolódik-e a karácsonyhoz! Egyes növényeket már kétezer évvel ezelőtt is ismertek és használtak, köztük a népszerű levendulát vagy a zsályát. Szép számmal vannak olyanok, melyek összefüggésbe hozhatók Jézus születésének napjával, így ezeket bátran felhasználhatjuk a koszorú megalkotásához. Nemcsak szép, de finom illatú adventi díszt készíthetünk belőlük. Lássuk, melyek ezek! Levendula Rozmaring Zsálya Boróka Kakukkfű Orvosi pemetefű Menta Puszpáng Gránátalma Galaj Kerti ruta Ezek a növények szőlővenyigéből készült koszorúalapra fűzhetők fel legjobban – kiválóan egymás mellé illeszthetők, de ügyeljünk arra, hogy színüket, formájukat tekintve is jól mutassanak a melléjük választott növénnyel, szép összképet alkossanak. A felsorolt fűszer- és gyógynövények nemcsak látványra, de illatuk miatt is lenyűgöznek, karácsonyi hangulatba hoznak bennünket! Fontos tudni, hogy akkor dolgozhatunk velük a legegyszerűbben, ha reggel vágjuk le a koszorúhoz való növényeket, majd beletesszük őket egy tálba, amelybe csak pár centiméter vizet engedünk. Majd a tálat 2-3 napra hűvös helyre visszük, s ezután használjuk fel őket. Az örökzöld ágakkal hasonló a helyzet. A koszorú készítéséhez lényeges, hogy kellően hajlékonyak legyenek, ezért amikor az ágakat levágjuk (szintén a reggeli órákban), permetezzük meg őket vízzel és rakjuk bele műanyag zacskóba, majd ilyen formában pihentessük hűvös helyen. Kellemes alkotást! Forrás: https://napidoktor.hu/index