Frontmentes nyári időnk lesz ma is

Időjárási front már nincs a közelünkben, száraz, egyelőre még hűvös levegő érkezik fölénk. A jelenlegi időjárási helyzet szervezetünkre gyakorolt hatása közül a nyári idő és a napfény szerepe emelhető ki.

Ugyanis a derült, napos idő jó hatással van a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra, gyorsítja az anyagcserénket, és az erős csontozat kiépítésében nélkülözhetetlen szerepe van. Ezért érdemes a száraz időt kihasználni és lehetőleg a szabadban tölteni, strandolni, pihenni és feltöltődni a kevésbé barátságos időkre.

Szinte országszerte derült lesz az ég, némi fátyolfelhőzet csupán a délkeleti megyék fölé úszhat be. Csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szél a Tiszántúlon időnként megélénkül, máshol jellemzően gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 16 fok között alakul, a hidegre érzékeny helyeken azonban ennél pár fokkal hűvösebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet jellemzően 26 és 30 fok között várható.

nyaralás, napozás, relax

Távolabbi kilátások keddtől péntekig:

Az időszak elején és végén napos, közte nagyobbrészt felhős időre számíthatunk, szerdán és csütörtökön szórványosan valószínű záporeső, helyenként zivatar.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 20 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára 12 és 17, pénteken 8 és 13 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a keddi 29, 32 fokról az időszak második felére 20, 25 fokra csökken.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. augusztus 6. 20,8 °C -1,5 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 37,8 °C (2012) legalacsonyabb hőmérséklet: 7,5 °C (1987)

Forrás: met.hu