Frontmentes, napsütéses időnk lesz

Az elmúlt napokban hűvös, csapadékos időt okozó légörvény kelet felé elhagyja térségünket. Fronthatás már nem terheli az arra érzékenyek szervezetét.

A sok napsütés hatásra a déli, kora délutáni órákban ismét erős vagy nagyon erős lesz az ultraibolya sugárzás!

Napközben a több órás napsütés mellett sok gomolyfelhő is lesz az égen, sőt az ország északkeleti harmadában többnyire erősen felhős marad az ég. Északkeleten és délnyugaton elszórtan, másutt csak néhol alakulhat ki zápor esetleg zivatar. Az északnyugati szelet hétfőn többfelé erős, zivatarok környezetében viharos széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 28 fok között várható, de a tartósan felhős északkeleti tájakon csak kevéssel 20 fok felett valószínű.

nyár

Pollenjelentés
Az országos esőzések következtében a hét közepén várhatóan lecsökken a pollenterhelés – a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja leginkább a közepes tartományban alakul. Az útifű, a hárs és a szelídgesztenye pollenkoncentrációja leginkább alacsony. Jelen van még a levegőben a kenderfélék, a lórom, a libatopfélék, valamint a fenyőfélék, illetve a ciprus- és tiszafafélék pollenjéből is néhány szem. A kültéri allergén gombák koncentrációja több helyen elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu