Karácsonyi édességek haspókoknak! – BioBejgli 2015-12-24 Blog, Diéta Megosztás: Tweet Aranybarna diós bejgli, gőzölgő karácsonyi kalács, roppanó csokis keksz – a legjobb vendég várók az ünnepekre. Fűzzünk egészséges karácsonyi ételeket! Bio Bejgli (300g) Hozzávalók: 4 adag 4543 KJ / adag tönkölyliszt 400g pálmazsír 160g méz 160g mák 400g mazsola 80g élesztő 20g Elkészítés Az élesztőt a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a pálmazsírt és gyorsan összegyúrjuk. 10 percre hűtőbe tesszük, majd hozzáadjuk a mézet és tésztává gyúrjuk (szükség szerint egy kevés vizet önthetünk hozzá). A tésztát hűtőben pihentetjük 15-20 percig. Ezalatt a mákot finomra őröljük, egy tálba tesszük, hozzáöntjük a mazsolát és a mézet, és alaposan összekeverjük. A tésztát és a tölteléket is 10 egyenlő részre osztjuk. A tésztát lisztezett asztalon téglalappá nyújtjuk, a tölteléket két nylon lap között vékonyra nyújtjuk, kicsit kisebbre, mint a tészta. A töltelékről lehúzzuk a felső nylon, az alsónál fogva ráhelyezzük a tésztára, és a felső lapot is lehúzzuk róla. Ezután a tésztát szorosan feltekerjük. Oldalait kicsit megszurkáljuk, hogy a sütés közben keletkező gőzök ki tudjanak jönni. A bejglit vizezett mézzel megkenjük, 35 c fokos helyen egy órát kelesztjük, majd 170 fokos sütőben megsütjük. A megsült bejglit formázzuk, kihűtjük és szeleteljük. A bejglit a jó öreg diós recept szerint is elkészíthetjük, csupán a mákot kell dióra cseréljük. Forrás: https://napidoktor.hu/