Hidegfront, borult ég néhol napsütéssel, esővel

Hidegfront hatásai érvényesülnek ma. Az érzékenyeknél görcsös panaszok jelentkezhetnek. Ingerlékenyebbé válhatnak. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Ingadozhat a vérnyomás. Hosszabbá válhat a reakció idő.

Hidegfront záporokkal

Éjszaka többfelé várható eső, zápor, néhol egy-egy zivatar is lehet. Napközben a Nyugat-Dunántúlon felszakadozik, csökken a felhőzet, ott néhány órára kisüt a nap, másutt erősen felhős vagy borult marad az ég, és a Dunától keletre még többfelé lesz eső. Az északi, északkeleti szél több helyen megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, de északkeleten néhol hűvösebb lesz.

borult-eg

Távolabbi kilátások hétfőtől csütörtökig:

Erősen felhős vagy borult idő várható, kezdetben elszórtan, az időszak második felében többfelé esővel, záporral.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 85 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 16, az időszak végén 8 és 14 fok között alakul.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. október 14. 8,1 °C -3,1 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 26,8 °C (1993) legalacsonyabb hőmérséklet: -2,3 °C (1992)

Forrás: https://napidoktor.hu/index