Az igazi meglepetés: eperöntet húsokra! 2017-05-24 Blog, Egészséges otthon, Otthon Megosztás: Tweet Ha unjuk már megszokott köreteinket vagy az ízek fokozásaképpen alkalmazott önteteinket, dobjunk be egy vadonatúj megoldást. Az eperöntet kiválóan passzol a húsos ételekhez, ráadásul tápanyagokban, vitaminokban gazdag! Tavaszias, tökéletes ötlet a húsok ízesítésére – no meg minden egyébre is, amihez illik –, a kellemesen édeskés eperöntet. Mivel az epernek ilyenkor szezonja is van, itt az ideje, hogy kipróbáljuk ezt a remek ízfokozó megoldást! Színes salátaöntetekhez is ideális a krémes állagú, rostokban és vitaminokban is bővelkedő eperöntet. Bőségesen hozzájutunk segítségével C-vitaminokhoz és egészséges fitonutriensekhez, hiszen tulajdonképpen egész epreket fogyasztunk el! Hogyan készítsük el a fenséges eperöntetet? Hozzávalók: 1 csészényi eper (6 darab nagyméretű gyümölcs), leöblítve, hántolva és szeletelve; 1 evőkanál balzsamecet; ¾ teáskanál frissen őrölt bors; fél teáskanál cukor; ¼ teáskanál só; 2 evőkanál mandulaolaj vagy repceolaj. Elkészítése: Helyezzük az epret, az ecetet, a borsot, cukrot és a sót egy élelmiszer robotgépbe, s pürésítsük őket együtt az eperöntethez. Elég, ha egyszer vagy kétszer megállítjuk a folyamat közben a gépet. Végül adjuk az egészhez az olajat és dolgozzuk össze ismét, míg kellően finom állaga nem lesz a keveréknek. Tipp: az eperöntethez használatos mandulaolaj finomítatlan, melyet mandulából préselnek. Megtaláljuk számos szupermarketben és természetes élelmiszereket árusító üzletben. Tároljuk hűtőszekrényben! Forrás: https://napidoktor.hu/index.php