21. Vegetáriánus Fesztivál Budapesten

Hogyan lehet meggyógyulni az inzulirezisztenciából és a cukorbetegségből, hogyan olvasható le arcunkról, mint egy térképről az egészségügyi állapotunk, hogyan függ össze a klímaváltozás a táplálkozásunkkal, hogyan válthatunk át fokozatosan a vegetáriánus vagy vegán életmódra? Mindezekre választ kap a Vegetáriánus Fesztiválon!

Augusztus 26-án, szombaton reggel 9-kor a 21. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁL keretein belül a színházteremben kezdődik az első budapesti szakmai szimpózium a növényi alapú táplálkozásról, ahol többek között szó lesz a vegetáriánus étrend hatása mögött rejlő molekuláris biológiai mechanizmusokról.

Ezzel párhuzamosan több terem színes programjai közül szemezgethetnek a látogatók. A környezettudatos szemléletű rendezvényen többek között szó lesz a vegán életmódról, a nyers táplálkozásról, a gluténmentes étrendről, a várandósság és az egészséges táplálkozás kérdéseiről, valamint az inzulirezisztenciából és a cukorbetegségből való gyógyulásról is. A Fesztivál célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket, illetve, hogy rávilágítson arra, hogyan élhetünk egészségesen sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával.

Idén is lesz „vegán mozi” – ahol számos ismeretterjesztő és dokumentfilmet vetítenek – és „főzőszoba”, ahol a fesztivál teljes ideje alatt ínycsiklandozó ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók és lehetőség nyílik majd természetgyógyászokkal folytatott konzultációra is. A fesztivál több zenei és tánc-programot is kínál, s amíg a szülők főznek, meditálnak vagy előadást hallgatnak, a kicsik a játszószobában tölthetik az időt. A fesztivál a vasárnap 16 órakor kezdődő Az Igazi Szeretet-musical DVD bemutatójával zárul, melynek zenéjét az Oscar- és ötszörös Emmy-díjas Bill Conti szerezte.

Az esemény idei arca Hevesi Tamás, aki immár 30 éve maga is vegetáriánus. „Mikor még dögevő voltam, egyszer elmentem egy laborvizsgálatra, ahol kiderült, magas a triglicerin- és a koleszterinszintem is. Mikor már vegetáriánusként visszamentem ugyanabba a laborba, a doki nem akart hinni a szemének. Kiderült, fantasztikusan jó volt minden értékem! Az tehát, hogy a húsmentes táplálkozás egészségesebb, objektíven is mérhető!” – nyilatkozta az edzőként is dolgozó funky-zenész.

A rendezvényt – melyre a belépés ingyenes – az 1992-ben alapított Egészség-vár Alapítvány szervezi a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban (X. kerület, Szent László tér 7-14.). A teljes program: www.egeszsegvar.hu

Forrás: https://napidoktor.hu/index