5 étel, amitől gyorsabban teherbe eshetsz!

Igaz, egy nő képessége a termékenységre nagymértékben függ a génjeitől – ám bizonyos ételekkel termékenység-barát étrendet alakíthatunk ki a gyermek fogadása előtt.

Az első lépés egy egészségesebb reproduktív rendszer kialakításához a hormonok egyensúlyának megteremtése – mégpedig az étrenden keresztül. Íme néhány termékenység-fokozó élelmiszer, amelyet érdemes beiktatni étrendünkbe, ha kisbabát szeretnénk.

1.Avokádó

Az avokádóban magas az egyszeresen telítetlen zsírok szintje, mely javítja a termékenységet. Egy tanulmány szerint azok a nők, akik a legnagyobb mennyiségben fogyasztottak avokádót a lombikbébi-program – mesterséges megtermékenyítés – során, háromszor akkora eséllyel estek teherbe, mint akik kevesebbet ettek belőle.

2.Napraforgó magvak

Hetente háromszor egy maréknyi napraforgómag elfogyasztása kifejezetten jót tesz a termékenységszempontjából! A napraforgó mag cinkben gazdag, ami segít a nemi hormonok kiegyensúlyozásában és ez magas minőségű petesejtek termelődéséhez vezet.

napraforgomag

3.Fahéj

A fűszernek inzulin-csökkentő hatása van és segít növelni az ovuláció gyorsaságát. Ízesítsük vele a zabpelyhet reggel, a gyümölcsjoghurtot, gyümölcs pürét, smoothie-t vagy bármilyen ételt, amelyhez illik!

4.Tojás

Buggyantott vagy főtt formában kétszer hetente – de rántottát ne süssünk belőle. Ha ugyanis a tojássárgája folyékony marad, sokkal jobban megőrzi D-vitamin és B6-vitamin tartalmát – mindkettő ösztönzi a progeszteron termelését a szervezetben, a hormonét, amely szükséges a terhesség bekövetkezéséhez.

5.Hajdina

A hajdina mag olyan összetevőket tartalmaz, melyek segítenek csökkenteni az inzulin szintjét, valamint a tesztoszteronét is, ez a folyamat pedig fokozza az ovulációt. Fogyasszunk belőle egy negyed csészényit vacsorára, háromszor egy héten!  Finom és tápláló ételeket is készíthetünk hajdinából, melyek önmagukban is segítik a termékenységet.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.