A brokkoli túlfőzve is véd a ráktól 2017-12-10 Blog, Kívül-belül Megosztás: Tweet A legújabb kutatások szerint a brokkoli fogyasztása abban az esetben is csökkenti a béldaganatok kialakulásának esélyeit, ha a zöldséget túlfőztük. Régóta ismert tény, hogy a brokkoli egy úgy nevezett szuperélelmiszer, ami segít a daganatos betegségek megelőzésében, de a tudósok eddig úgy gondolták, hogy a túlzott főzés hatására elveszhetnek a zöldség értékes hatóanyagai. A legújabb kutatások szerint azonban a heti háromszori brokkoli fogyasztás még abban az esetben is csökkenti a daganatos betegségek kockázatát, ha a zöldségeket túlfőzzük. “A szervezet még ilyen formában is képes kivonni a brokkoliból a szulforafánt, ezt az erősen anti-karcinogén anyagot.”– nyilatkozta Elizabeth Jeffery professzor (Illinois Egyetem), a kutatás vezetője. “Szervezetünk az emésztőrendszerben található mikrobák segítségével jut hozzá a brokkoliban található hatóanyagokhoz, és ha képesek lennénk növelni a baktériumok hatékonyságát, akkor a brokkoli daganatellenes hatása is nagyobb lehetne.? Forrás: https://napidoktor.hu/index