Sáfrányos marhahúsleves – Recept 2012-09-18 Diéta Megosztás: Tweet Marhahús? Sokáig kell főzni, nem is tudom, melyik részét kérjem a hentesnél Ha bizonytalan vagy, itt van pár recept közkívánatra, hogy megbarátkozz a marhahúsos fogásokkal A marhahús sok háziasszony számára, csak az ünnepnapok leveséhez való. Sokáig kell főzni, bár megéri, ha már elkészült. Pedig a húsleves mellett számtalan főételt készíthetünk belőle, akár vendégeinknek, akár csak családi körben. Alábbi válogatásunkban található ünnepi húsleves, de egybesült marhacomb és marhaszelet is. Ki-ki ideje és energiája szerint válogathat közülük. Sáfrányos húsleves Hozzávalók 1-1,5 csapott evőkanál húsvarázs ételízesítő 1 kg marhahús (rostélyos, illetve levesnek való része) 3-4 szál sárgarépa 3-4 szál fehérrépa 1 kis fej karfiol 1 kis fej karalábé 1 kis zeller 1 db paprika, paradicsom 1 db vöröshagyma kb. 5 gerezd fokhagyma kb. 10 szem egész bors kevés reszelt szerecsendió kevés sáfrány (szép színt ad a levesnek) A húst, a zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk és megmossuk. A húst egy nagyobb lábasban, bő vízzel felengedve feltesszük lassú tűzön főni. A főzés során keletkező habot folyamatosan leszedjük a levesről, majd belerakjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket és a fűszereket. Kb. 3-4 óra alatt alacsony tűzön készre főzzük a levest. Tálalás előtt az ételt leszűrjük, és külön tálon kínáljuk hozzá a zöldségeket, a vajpuha húst, illetve ízlés szerint levestésztát. Forrás: