Varga Márta

klinikai szakpszichológus, családterapeuta

Klinikai szakpszichológus és családterapeuta vagyok. A Benyovszky Orvosi Központban alvászavarokkal és az alváshoz kapcsolódó problémákkal foglalkozom.

Kutatási témám az evészavarok és a kényszeresség összefüggéseit járja körül. A témakörben számos magyar és angol nyelvű tanulmányom és könyvfejezetem látott napvilágot, illetve előadóként rendszeresen részt veszek hazai és nemzetközi konferenciákon.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végeztem pszichológusként, majd a Pécsen jártam mentálhigiénés és klinikai szakképzésre, ezzel párhuzamosan a Semmelweis Egyetemen a Mentális Egészségtudományok Doktori iskolában voltam doktorandusz. 2010-ben megszereztem a családterapeuta címet, 2011-ben a Williams Életkészségek Tréning képzett facilitátora lettem.

Már az egyetemi éveim alatt megkezdtem munkámat egy klinikai szakpszichológus mellett, amely során betekinthettem a pszichodiagnosztikai és terápiás munka gyakorlatába. Korábbi munkahelyemen a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetében a kutatói munkám mellett az Intézet Magatartásorvoslási és Pszichoszomatikus Szakambulanciáján pszichológusként és családterapeutaként dolgoztam.

Pszichoszomatikus, affektív és szorongásos zavarok széles körével foglalkozom. Egyik fő szakterületem az evészavarok. Anorexia, bulimia, túlevés és egyéb evéssel kapcsolatos zavarok területén jelentős tapasztalattal rendelkezem. Nem csak egyéni, hanem, család és csoportterápiás gyakorlatom is meghatározó.

Paks Város Rendelőintézetének Ideggondozójában pszichodiagnosztikus és terápiás munkát végezek, így mentális zavarok és egyéb pszichés problémák széles körével megfordulnak nálam.

Szakrendelések: alvásterápia, pszichológia

Forrás: