Süssünk káposztás répás muffint húsvétra! 2013-03-21 Diéta Megosztás: Tweet A húsvéti nyuszi ajánlásával, íme, a finom és egészséges káposztás répás muffin! Hozzávalók 25 dkg fejes káposzta 20 dkg répa 30 dkg liszt 2 tk. sütőpor fél tk. szódabikarbóna 1 tk. só bors, köménymag 2tojás 0,8 dl olaj 2.5 dl tejföl Elkészítés A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a muffin formákat előkészítjük. A káposztát vékony csíkokra gyaluljuk, a sárgarépát pedig kis kockákra felvágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a káposztát valamint a sárgarépát is megpirítjuk, majd ízesítjük sóval, borssal és köménymaggal. Félretesszük kihűlni. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a sütőporral, majd egy külön tálban összekeverjük a tojásokat az olajat, a tejfölt, és a zöldséges ragut. A lisztes keveréket összevegyítjük a tojásos keverékkel, és az így elkészült masszát belekanalazzuk a muffin formákba. A sütőbe toljuk és 180 fokon 20-25 per alatt készre sütjük. Forrás: