Immunerősítő recept: homoktövis mézben 2021-01-10 Blog, Diéta, Egészséges otthon Megosztás: Tweet Egyre népszerűbb az egészséges étkezés hívei között a régen csak vadgyümölcsként gyűjtött homoktövis. Termése gazdag C-vitaminban, nyersen vagy feldolgozva: kompót, lé formában fogyasztható. Bemutatunk egy házilag is könnyen elkészíthető receptet. Termése gazdag C-vitaminban, nyersen vagy feldolgozva: kompót, lé formában fogyasztható. Bemutatunk egy házilag is könnyen elkészíthető receptet. A homoktövis termése augusztusban kezd érni, de többnyire szeptember-október hónapokra esik a szüret fő időpontja. Álbogyó termése kézzel szedve könnyen összenyomódik, ezér érdemes ollóval levágnunk. Foto:123rf.com A homoktövis C vitamin tartalma kiemelkedő 1 kg homoktövis gyümölcs 5g C vitamint tartalmaz, mézzel kombinálva az őszi-téli meghűléses szezonban igazi vitaminbomba. Homoktövis mézben A fertőtlenített befőttes üvegeket töltsük meg félig-háromnegyedig a megtisztított homoktövis bogyókkal, majd csurgassunk rá mézet. Néhány hétre tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek, majd reggelenként kanalazzunk pár mézes bogyót betegségmegelőzőként, immunerősítőként. Foto:edenkert.hu Foto:edenkert.hu Kovács Éva eredeti Facebook bejegyzése itt olvasható. A homoktövis terméséből készülhet még gyümölcslé, dzsem, megszárítva műzlibe vagy turmixba is keverhető. Olajából kozmetikumokat és gyógyászati készítményeket állítanak elő: nehezen gyógyuló sebek-, gyomorfekély-, sugárbetegség kezelésére, immunrendszer erősítésére alkalmas. Forrás: https://napidoktor.hu/index