Igazi tavaszi zöldfűszeres túrós krém

Mi lehetne frissítőbb, kellemesebb no és persze finomabb így tavasszal, mint egy jóízű zöldfűszeres túrókrém? Készítsük el mielőbb!

Mivel reggel már a tavaszi napfény tódul be az ablakon, a kedvünk is sokkal kellemesebb! Mit szólnánk hozzá egy finom pirítóshoz, ízletes túrókrémmel megkenve? Tavasszal ismét előkerülnek a frissítő zöldségek, ezért a zöldfűszeres változat különösen jól fog esni.

Mit kell tudni a tavaszi túrókrémről, Francois séf-módra? A L’Auberge Chez Francois egy romantius francia étterem az amerikai Washington külterületén. Az étterem külsőre egy régimódi kis fogadó, és hol máshol szolgálhatnák fel a régi idők ízeit, mint egy ilyen stílusos helyen?

Érdemes tudni, hogy a túrókrém az étteremben köretként lett felszolgálva, de önmagában is nagyon ízletes – legjobb, ha pirított kenyérre kenjünk: ideális tavaszi reggeli! Fontos tudni a túrókrém recepthez, hogy ha igazán finom túrókrémet akarunk, ne használjunk hozzá zsírszegény tejfölt vagy alacsony zsírtartalmú túrót.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az alábbi mennyiség nagyjából 2 és fél csészényi túrókrémet tesz ki. Lássuk a túrókrém receptet:

Hozzávalók:

1 doboz túró, tejföl állagú, kb. 4 százalékos; 2/3 csésze tejföl; ½ teáskanál só; ¼ teáskanál frissen őrölt bors; 1 teáskanál finomra aprított fokhagyma; 1 evőkanál finomra aprított mogyoróhagyma; 1 evőkanál finomra aprított zöldhagyma vagy snidling; 1 evőkanál finomra aprított petrezselyem – egy kis plusz mennyiség is kell majd a tálaláshoz.

Keverjük össze a tejfölt és a túrót egy közepes méretű tálban – jól vegyítsük össze őket. Majd adjuk a keverékhez a többi hozzávalót. Keverjük meg alaposan, és a fűszereket is szórjuk bele. Fedjük le és hűtsük le alaposan tálalás előtt.

Legfinomabb, ha fokhagymás kenyérrel, pirítós kenyérrel szervírozzuk – díszíthetjük friss petrezselyemmel is, ha szeretjük! Jó étvágyat hozzá!

Forrás: https://napidoktor.hu/index