Ropogtassunk: mákos-sajtos korong 2017-12-27 Blog, Egészséges otthon, Otthon Megosztás: Tweet Van az úgy néha, hogy rájön az emberre a ropogtathanék-valamit életérzés. Na, ilyenkor jól jön egy nagy doboz a kedvenc mákos-sajtos korongból. Nem tudom te hogy vagy vele, de nálunk valaki(k)re mindig rájön a ropogtathatnék. Szerencsére a legtöbb sós ropogatnivalóhoz nem kell túl sok minden: liszt, sütőpor, só, na, meg némi tejföl, tojás, esetleg sajt meg valami mag megszórni. És a legtöbb recept nem is időigényes, persze vannak olyanok, ahol van kelesztési meg pihentetési idő, de nem mindegyiknél. És ez az én szerencsém. Utána pedig már csak egy jó recept kell a családi gyűjteményből és alig fél óra, hogy a sütőből ínycsiklandó illatok terítsék be a lakást, én pedig elégedetten zsebelhessem be a dícséreteket egy olyan egyszerű finomságért, mint a mákos-sajtos rúd. Mákos-sajtos korong Előkészítési idő: 10 perc Főzési, sütési idő: 13 perc Összes idő: 23 perc Sós rágcsa gyorsan, egyszerűen Hozzávalók 20 dkg liszt 20 dkg rétesliszt ¼ csomag sütőpor 25 dkg vaj 8 dkg reszelt sajt 1 db tojás szétválasztva (a sárgája kerül a tésztába, a fehérjével fogjuk megkenni) 4 dkg mák (nem darált) 15 dkg tejföl 1 púpos kiskanál só Elkészítés Gyúrjuk egynemű tésztává az összes hozzávalót. Pihentetés nélkül nyújtsuk ki fél centiméter vastagságúra a nyers tésztát, majd kenjük meg a tojásfehérjével. A legkisebb méretű pogácsaszaggatóval formáljunk korongokat a tésztából. Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és helyezzük rá a mákos-sajtos korongokat. Süssük őket aranybarnára. Forrás: Mom with Five