Spárgás csirkemell

A spárga párolva a legfinomabb, de kirántva, és tésztákhoz is nagyon finom.  Úgy tartják, hogy ha sok spárgát eszünk, megőrizhetjük a fiatalságunkat! Alacsony kalóriatartalma miatt pedig a fogyókúrázók is üdvözlik.

Magas  kálium-, magnézium-, és kalciumtartalma a legegészségesebb zöldségek közé sorolja.  Emellett gazdag  C-, Bés E-vitaminban is. Szerencsére párolás közben sem veszíti el vitamintartalmát.

Íme egy gyors és finom vacsora spárgával!

spárga rolád

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöld spárga
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg füstölt sonka vékonyra szeletelve
  • só, bors
  • extra szűz olívaolaj

Elkészítése:

A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A csirkemellet 8 vékony szeletre vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk. Egy-egy szelet vékonyra szelt sonkát helyezünk a hússzeletekre, ráteszünk 3-4 zöld spárgát, majd szorosan feltekerjük. Fogpiszkálóval megtűzdeljük. Egy kerámiatál alját vékonyan megkenjük olívaolajjal, ráhelyezzük a göngyölt csirkemelleket, a húsok tetejét is megkenjük olajjal, megszórjuk durvára darált borssal, majd 25-30 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Forrás: