Készítsünk paleo muffint 2016-08-17 Blog, Diéta, Természetesen Megosztás: Tweet Paleo muffint sütni nem ördöngösség, elkészítése nem tart tovább, mint a hagyományos társaié, csak az alapanyagok különböznek. Csokikrémes paleo muffin kókuszliszttel Előkészítési idő: 15 perc Főzési, sütési idő: 20 perc Összes idő: 35 perc Mennyiség: 4 Hozzávalók 30 g kókuszliszt 15 g nyílgyökér por 20 g bio kókuszreszelék ½ teáskanál szódabikarbóna 3 tojás 1 vaníliarúd kikapart belseje 40 g eritritol 50 ml kókusztej 20 g kókuszvaj A csokikrémhez: 1,5 érett avokádó 10 g bio kakaópor 23 g kókuszvirág nektár 15 g kókusztej 10 g kókuszolaj 25 g sűrű, zsíros kókusztej Elkészítés Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra. Egy tálban keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd tegyük félre. Verjük fel a három tojást, adjuk hozzá a vaníliát és az eritritolt. Keverjük bele a kókusztejet és a kókuszvajat, alaposan dolgozzuk össze. Adjuk a tojásos masszához a száraz alapanyagokat és keverjük el benne. Készítsünk elő négy muffinformát és töltsük meg őket a nyers tésztával. Húsz perc alatt süssük aranybarnára a muffinokat. Közben készítsük el a csokikrémet. Botmixer segítségével keverjük össze az összes hozzávalót és tegyük a hűtőbe, amíg elkészül és kihűl a muffin. Mindegyik muffin tetejére halmozzunk egy adag csokikrémet és szórjuk meg kókuszreszelékkel. Megjegyzés Zsíros kókusztej készítéséhez tegyünk egy konzerv kókusztejet éjszakára a hűtőbe, majd másnap a tetejére kiülő fehér, vastag zsírréteget használjuk fel. Ha nem elég édes a csokikrém, utólag adhatunk még hozzá kókuszvirág nektárt. Forrás: Mom with Five