Ismeri a Bolero – szeletet?

Ismeri a Bolero italport? Kis zacskókba kiszerelt, – még cola ízben is kapható – energiamentes italpor, ami inni nem épp kellemes, de sütemény készítéséhez kiválóan alkalmas. Íme a recept!

A tészta hozzávalói:

  • 4 egész tojás
  • 20 deka cukor
  • 1 deci tej
  • 1 deci étolaj
  • 20 deka liszt
  • 1 csg sütőpor

A krém hozzávalói:

  • fél liter tejföl
  • 2 kanál cukor

A tetejére:

  • 2 csg mandarinos italpor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 deci víz
  • 15 deka porcukor

Elkészítés

A tojásokat a cukorral és egy csipet sóval habosra kikeverem, közben lassan hozzáadom az olajat. Majd együtt még habosítom. Ezután hozzáadom a tejet  és a sütőporos lisztet. Sütőpapiros sütőlapra teszem és 180 fokon megsütöm (a tepsi mérete 24×22). Amikor a tészta kisült, még melegen rákenem a cukros tejfölt, és hagyom, hogy együtt kihűljön.

bolero-szelet-800x600-5941

A krémhez a pudingot csomómentesre kikeverem cukorral, és vízzel, majd kis lángon az egészet besűrítem. Ezek után hozzáadom az italporokat. Az egészet langyosra hűtöm és rásimítom a tejfölös tésztára. Hűtőbe teszem dermedni, mert hidegen szépen szeletelhető.

Bármilyen ízű Bolero italporral elkészíthető, mi  mandarinossal próbáltuk ki.

Forrás: