Ajándék ötlet: Házi készítésű tökéletes zselés cukorka

A téli hónapokban gyakran elönt brnnünket a nosztalgia, a retró életérzés.  Békebeli receptek, klasszikus sütemények, ropogatnivalók: palacsinták, fánkok, bukták, hájas tészták, zselés cukorkák…

Egy kis édesség az ünnepekre, ami kiváló ajándék is, és nem utolsó sorban nélkülöz minden mesterséges adalékanyagot.

Íme a recept:

tökéletes zselés cukorka

Hozzávalók:
  • 1 csomag gyümölcskocsonyapor
  • 2 csomag étkezési zselatin
  • 1,5 bögre cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1,5 bögre 100%-os almalé
Elkészítés:
  1. Keverjük el a gyümölcskocsonyaport a zselatinnal és a cukorral.
  2. Melegítsük langyosra az almalevet.
  3. Öntsük a folyadékokat a por állagú összetevőkre és keverjük csomómentesre.
  4. Kezdjük el melegíteni a keveréket és lassan forraljuk fel.
  5. Vegyük le a tűzről és tegyük félre kicsit hűlni.
  6. Eközben egy olajos törlőkendővel kenjünk ki szilikonos formákat.
  7. Öntsük a még folyékony zselét a formákba és tegyük hűvös helyre őket 24 órára.
  8. Az idő leteltével óvatosan nyomjuk ki a formákból a kész zseléket és forgassuk őket finom szemcsés kristálycukorba.
  9. A kész zseléket pár napig rácson hagyjuk szikkadni: kedvünk szerint bevonhatjuk olvasztott csokoládéval, vagy dobozban, üvegben tároljuk fogyasztásig.
Megjegyzés:
1 bögre = 250 ml
Formás befőttesüvegbe, vagy áttetsző zacskóba rakva ajándéknak is kiváló ötlet.
Ebből a mennyiségből – a forma méretétől függően – kb. 60 darab lesz.
Ha nincs szilikonos formánk, bármilyen más edény is megteszi, sütikiszúróval is formázhatjuk, ill. egyszerű kockára is vágható.
A formátlan darabokat – a cukorba forgatás előtt – újra felmelegíthetjük és formába tölthetjük, így semmi nem veszik kárba.

Inner 4-3 (648x486px)1 (2)

Forrás: Mom with Five