Készítsünk madárkalácsot az etetőbe! 2015-12-04 Blog, Természetesen Megosztás: Tweet Ha szeretnénk saját kezűleg készített finomsággal meglepni a környékbeli madarakat, amely elegendő energiát ad nekik, hogy átvészeljék a nagy téli hideget, egyszerűen készíthetünk madárkalácsot számukra. Bár magvakat, cinkegolyót a gazdaboltokban is kaphatunk, nagyobb élmény, ha saját magunk készítjük el a madarak ebédjét – a tevékenységből akár egy vidám családi program is kerekedhet, amelynek megkoronázásaképp együtt figyelhetjük az ablakunk alatt összegyűlt lakmározó madárseregletet. A hozzávalók A madárkalácshoz csak marhafaggyúra és magvakra van szükségünk. Előbbit bármelyik hentesnél beszerezhetjük. Célravezető, ha előre szólunk, hogy szükségünk lenne a faggyúra, mert a húsról levágva rendszerint kidobják – a felhasználás szempontjából ugyanis hulladéknak számít. A legjobb, ha sózatlan, nem pirított magokat választunk, például napraforgót, diót, mogyorót, kölest, mákot. Az elkészítés Mi sem egyszerűbb: olvasszuk fel a faggyút, töltsük műanyag poharakba vagy akár üres tejfölös-, joghurtos pohárba, muffinformába és szórjuk bele a magvakat. Tücsökkel, lisztbogárlárvával is megbolondíthatjuk a madárcsemegét. Még ekkor érdemes erősebb madzagot helyeznünk a keverékbe, melynél fogva később felakaszthatjuk. Ezután már csak meg kell várnunk, míg megdermed a „kalács”. Nincs más hátra: a kész eleséget a tartóból kivéve lógassuk fel a kertben, és gyönyörködjünk a falatozó, csivitelő madarakban! Forrás: https://napidoktor.hu/