3 érv a kókusztejpor mellett 2015-08-06 Blog, Diéta Megosztás: Tweet A kókuszpálmát és a kókuszdiót szinte mindenki ismeri, jellegzetes hosszú törzse és majd öt méteresre növő levelei, a dió barnás kemény héja azonnal szemünk előtt terem képzeletben, ha megérezzük tipikus illatát. A hazai kamrák polcain főleg kókuszreszelék található, de az egészségtudatos étkezés hívei már egyre több formában fogyasztják. A kókusztej, a kókuszzsír, a kókusztejpor is egyre népszerűbb. Az ázsiai ízek szerelmeseinek nem újdonság, hogy a kókusztejjel, illetve kókusztejporral készült ételek különlegesen finomak. Levesekhez, desszertekhez, mártásokhoz kiváló, és akkor még bele sem kezdtünk a reggelik felsorolásába, amihez nagyszerűen passzol. Turmixok, gabonakásák, reggeli italok válnak tőle ellenállhatatlanul finommá. De mielőtt néhány ínycsiklandó receptet mutatnánk, vessünk egy pillantást az alábbi listára, amiben a kókusztejpor jótékony hatásainak sorából csemegéztünk. A diétázók kedvence, hiszen energikusabbnak, fittebbnek érezzük magunkat tőle, kalóriatartalma pedig alacsony. A rendszeresen sportolók barátja lehet, hiszen gazdag magnéziumtartalma az izomproblémák gyors enyhítésében segít. A csontok erősségéhez magas foszfortartalma járul hozzá. És hogy ne csak beszéljünk róla, íme két remek recept, amit érdemes kipróbálni: Kókusztejes gyümölcsleves Hozzávalók: 1 kg idény gyümölcs (most barackból a legfinomabb) 10 evőkanál Vegabond Kókusztejpor 1, 5 liter víz 3 evőkanál cukor vagy más édesítőszer 3 evőkanál étkezési keményítő fahéj, kardamom, szegfűszeg A megtisztított gyümölcsöt a cukorral vagy édesítővel feltesszük főni 1 liter vízben. Amikor egyet forr, belekeverjük a maradék vízben feloldott kókusztejport és a fűszereket. Az étkezési keményítőt elkeverjük pár kanál meleg levessel, és ezt is hozzáadjuk. Alaposan átkeverjük, egyet forralunk rajta és kész is. Jól behűtve is igen ízletes. Gyümölcsös zabkása 1 csésze zabpehely 4 evőkanál Vegabond kókusztejpor 6 dl víz méz 2 szem barack 1 banán 10 szem málna A zabpelyhet a vízzel összeforraljuk, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a Vegabond Kókusztejport és a mézet. Jó, ha egy órát állni hagyjuk fedő alatt, hogy a zabpelyhek alaposan magukba szívják a folyadékot. Tálaláskor az apróra darabolt gyümölccsel gazdagítjuk. A gyümölcsöket mindkét receptben kedvünk és az évszak szerint variálhatjuk, az ízek kavalkádja áll rendelkezésünkre. A Vegabond Kókusztejpor szinte felsorolhatatlanul sok ételhez használható, kísérletezzünk bátran, levesekkel, süteményekkel, italokkal. A szervezetünk pedig garantáltan extra energiával hálálja meg a sok-sok jótékony hatását. Ha függők lennénk tőle, a Biopont kínálatában a 100 mg-os mellett akár háromszor akkora, igazán kiadós kiszerelésben is beszerezhetjük! Forrás: