Pohárkrém recept gesztenyéből

Idényfinomság a gesztenye, íme egy könnyen elkészíthető, nagyon finom krém recept ínyenceknek!

Hozzávalók:
  • 5 tojássárgája
  • 3 tojásfehérje
  • 8 dkg barna- vagy nyírfacukor
  • 10 dkg fehér csoki
  • 11 dkg cukrozatlan gesztenyepüré
  • 4 cl rum
  • 3 levél zselatin 
  • 5 dl tejszín

gesztenye
Elkészítés: A tojássárgáját a cukor ¾ részével gőz fölött keverjük fehéredésig. Olvasszuk fel a fehér csokit. A gesztenyepüréhez adjuk hozzá a rumot, és keverjük simára. A fehér csokihoz és a rumos gesztenyéhez adjuk hozzá a tojássárgája masszát, és óvatosan keverjük össze.
A zselatint áztassuk be langyos vízbe, oldjuk fel, és keverjük bele a csokimasszába. Verjünk habot a tojásfehérjéből és a megmaradt cukorból. Lassan forgassuk bele a csokimasszába. Az elkészült krémet osszuk szét poharakba.

Forrás: https://napidoktor.hu/