Pohárkrém recept gesztenyéből 2015-11-02 Blog, Természetesen Megosztás: Tweet Idényfinomság a gesztenye, íme egy könnyen elkészíthető, nagyon finom krém recept ínyenceknek! Hozzávalók: 5 tojássárgája 3 tojásfehérje 8 dkg barna- vagy nyírfacukor 10 dkg fehér csoki 11 dkg cukrozatlan gesztenyepüré 4 cl rum 3 levél zselatin 5 dl tejszín Elkészítés: A tojássárgáját a cukor ¾ részével gőz fölött keverjük fehéredésig. Olvasszuk fel a fehér csokit. A gesztenyepüréhez adjuk hozzá a rumot, és keverjük simára. A fehér csokihoz és a rumos gesztenyéhez adjuk hozzá a tojássárgája masszát, és óvatosan keverjük össze. A zselatint áztassuk be langyos vízbe, oldjuk fel, és keverjük bele a csokimasszába. Verjünk habot a tojásfehérjéből és a megmaradt cukorból. Lassan forgassuk bele a csokimasszába. Az elkészült krémet osszuk szét poharakba. Forrás: https://napidoktor.hu/