Hétvégi finomság: spárgás lepény 2015-05-30 Blog, Természetesen Megosztás: Tweet A spárga alacsony kalóriatartalmú, tápanyagokban viszont igen gazdag. Jó forrása a könnyen emészthető rostoknak, folsavnak, káliumnak, A-, B-, C-, E-, K-vitaminoknak. Kifejezetten lúgos kémhatású, semlegesíti a vér savasságát, eltávolítja a salakanyagokat, így kifejezetten ajánlott a szervezet tisztítására. Ez az egészséges és finom zöldség, tavaszi megújulásunk egyik nélkülözhetetlen alapanyaga. Zöldfűszeres spárgás lepény Hozzávalók: 1 csomag spárga 1 csomag leveles tészta 1 doboz krémsajt 4 db szardellafilé friss fűszernövények: 1 szál rozmaring, 2 szál kakukkfű, 6 levél bazsalikom Elkészítése: A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. Vágjuk le a spárga végéről a fás szárat, kb. 1-2 cm-et, és mossuk meg. Öntsük robotgépbe a krémsajtot, adjuk hozzá a fűszernövényeket, a szardellát, és jó alaposan keverjük össze. Egy tepsibe terítsük ki a leveles tésztát a hozzá csomagolt sütőpapírral együtt. Egyenletesen kenjük be az ízesített krémsajttal. Mindenhová jusson, még a szélekre is. Szépen sorba tegyük rá a spárgát. Majd 1-1 cm-et hajtsunk fel a lepény minden oldalából. Mehet is az előmelegített sütőbe. 25 perc alatt a spárga vaj puha lesz, a lepény szélei pedig szép piros ropogósra sülnek. Forrás: kenyerotthon.hu Forrás: