Piknik krémek

Egy üveg bor, egy finom rozsos buci és némi kenegető. Bőven elég egy kellemes tavaszelő piknikhez!
A padlizsánkrém és a körözött a két nagy hazai kedvenc.

Néha viszont érdemes újítani és saját receptekkel előállni, hiszen a témában rengeteg lehetőség rejlik, a krémek pedig pikk-pakk elkészülnek. Piknikkosarunk slágerei lehetnek a következők!

Sokhagymás túrókrém

Hozzávalók:

1db shalotta vagy sonkahagyma

1 db újhagyma apróra

1 kis szelet póréhagyma

1 marék petrezselyem

2-3 szál medvehagyma

1 kanál tejföl

25 dkg túró

só, fehér bors

1 csipet grill fűszerkeverék

1. A hagymákat és a petrezselymet apróra vágjuk.

2. Az alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk. Tálalhatjuk pirítóssal, friss kenyérrel, vagy akár uborka- és zellercsíkokat, illetve répaszeleteket is mártogathatunk bele.

Fahéj magazin

Olasz krém

Hozzávalók:

1 nagy marék magozott zöld olívabogyó

1 konzerv articsóka lecsöpögtetve

1 szál pepperoni

3-4 kanál ricotta túró

egy keves friss oregánó

só, fehér bors

1. Az olívabogyót, az articsókát és az oregánót egy tálban botmixer segítségével összeturmixoljuk.

2. A pepperónit apróra vágjuk, majd az olívához adjuk.

3. A mixet összekeverjük a ricottával és fűszerezzük. Érdemes mellé egy kis napérlelte paradicsomot csomagolni. Szendvicsekbe ideális.

Recept: Sztanó Orsolya

Forrás: