Sütöttél már citromtortát? 2017-03-16 Blog, Egészséges otthon, Otthon Megosztás: Tweet Sokan nem szeretik a fanyar ízű süteményeket, és be kell valljuk, mi is fenntartással kezeltük ezt a receptet, amíg ki nem próbáltuk, és rá nem jöttünk, hogy mennyei! Nem túl édes, a citrom zamatával pedig krémesen különleges. Gyorsan elkészíthető, már csak ezért is érdemes kipróbálni! Citromtorta hozzávalók A tésztához: 5 tojás 10 dkg cukor 13 dkg liszt fél dl étolaj fél dl víz fél csomag sütőpor 1 citrom leve és reszelt héja A krém hozzávalói: 6 dl tej 1 csomag citromos pudingpor 3 evőkanál cukor fél csomag főzés nélküli zselatin 3 dl tejszín A tetejére: 2 tojás fehérj 15 dkg cukor 1 citrom leve A citromtorta elkészítése A tojásokat szétválasztom a fehérjét 4 deka cukorral felverem. A többi hozzávalókat a liszt és sütőpor kivételével, a tojás sárgájához adom. Ezt a sárga masszát habosra kikeverem, és a tojás fehérjével óvatosan összekeverem. Hozzáadom a sütőporos lisztet és kikent torta formába öntöm. 160 fokon megsütöm. Amikor kisült és kihűlt 3 egyforma lapba felvágom. A következő krémet teszem rá: a tejszínt 4 deka porcukorral habbá verem. A tejből pudingból és cukorból a szokásos eljárással pudingot főzök. A zselatint fél deci langyos vízben kikevertem és a pudinghoz keverem. Langyosra kihűtöm, ekkor adom hozzá a felvert tejszínhabot. Ezzel a krémmel a lapokat megtöltöm (az alsó lapot visszateszem a torta formába és így töltöm meg a tortát). 1-2 órára hidegre teszem. A mikor már megdermedt a torta, leveszem a karimát és bevonom. A tojás fehérjét gőz felett a cukorral és friss citrommal keményre felverem. Díszítő zsák és cső segítségével feldíszítem. Forrás: https://napidoktor.hu/index