Hogy készítsünk otthon Oreót? 2017-03-07 Blog, Egészséges otthon, Otthon Megosztás: Tweet Sokan szeretik az Oreo-t keksz formában, de egy kis variálással különleges sütemény válhat belőle. Könnyen elkészíthető otthon is, és még könnyebb ezt a finomságot elmajszolni…! Ha nemcsak a boltból szeretnénk olykor meglepni magunkat Oreo keksszel, tanuljuk meg otthon elkészíteni ennek a finom édességnek egy meglepő és újszerű változatát. Az Oreo süti vagy Oreo Truffle úgy fest, mint a fehérbe burkolt labdácskák, de higgyük el, hogy ízre legalább olyan csodálatosak – ha nem jobbak, mint az Oreo keksz… De hogyan is lássunk neki saját kezűleg? Nagyjából 36 darabot készítsünk. Íme az Oreo recept! Szükségünk lesz az Oreo Truffle sütihez: – 1 csomag Oreo kekszre (az egészet felhasználhatjuk, beleértve a krémet is); Kb. 225 gramm krémsajtra (lágyra) és fehér csokira a kéreghez. Törjünk össze finoman 7 darab Oreo kekszet – daraboló gép is jól jöhet hozzá, de egy megfelelő csomagolásba zárva az asztalon is összetörhetjük. Rakjuk el későbbre. A megmaradt kekszeket is törjük szét, de ezeket keverjük is össze a lágy krémsajttal. Egy nagykanál hátsó felét nyugodtan használhatjuk ahhoz, hogy jobban összemixeljük a kettőt. Forgassuk a keveréket labdaformákba, majd helyezzük zsírpapírra, amellyel előzőleg kibéleljük a sütőtepsit. Olvasszuk meg a fehér csokoládét, és merítsük bele a labdákat. A felesleget szépen igazítsuk el rajtuk, vagy szedjük le. Majd hagyjuk a labdákat megszáradni a zsírpapíron. Ha kész, akár dekorálhatjuk is, szórjuk meg apró díszekkel, vagy az összetört Oreo keksz maradék darabkáival. Ezután csak ki kell várni, hogy rendesen megszáradjon, lehűteni, és máris fogyasztható a mennyei Oreo süti! Az Oreo Truffle elkészítéséhez érdemes még hozzátenni, hogy szív alakban mutatnak legjobban, tehát ha ilyen kivágó formát használunk, az eredmény még érdekesebb lehet. Az Oreo sütik nemcsak fehér csokiban, hanem sima tejcsokoládéba mártva is ugyanolyan finomak. Ha egy kis extrára vágyunk, a mentás oreo szendvics kekszet használjuk alapanyagként… Forrás: https://napidoktor.hu/index