Süssünk kenyeret datolyaszilvával! 2013-10-09 Egészséges otthon Megosztás: Tweet A datolyaszilva egy igazán rendkívüli őszi és téli gyümölcs, melyet nyersen vagy meghámozva egyaránt lehet fogyasztani, de pékáruknál is szívesen felhasználják. A datolyaszilvát nevezik még kakiszilvának is, de mivel egy étel elkészítéséről van szó, ez utóbbit most inkább mellőzzük. Hozzávalók: 3/4 csésze granulált cukor 2 nagy tojás kakiszilva-datolyaszilva-kenyer 1/2 csésze növényi olaj 1 csésze hámozott és zúzott datolyaszilva 1 kiskanál szódabikarbóna 1 1/2 csésze szitált liszt 1 kiskanál őrölt fahéj 1/2 kiskanál só 1/2 csésze aprított pekándió 1/2 csésze mazsola(szőlő) A datolyaszilvás kenyér elkészítése Melegítsük elő a sütőt 160 °C fokra. Zsírozzuk be egy 22 x 12 x 7 cm sütő tepsi alját. Egy nagy tálban verjük fel a cukrot, tojásokat és növényi olajat. Egy kis tálban keverjük össze a datolyaszilva pépet a szódabikarbónával. Adjuk hozzá a cukros keverékhez, és jól keverjük össze. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, fahéjat és sót. Adjuk hozzá a pekándiókat és a mazsolát. Ezt keverjük bele a datolyaszilva/tojás keverékbe, majd öntsük bele az előmelegített tepsibe. Süssük kb 1 óra 15 percet, fogpiszkálóval beleszúrhatunk a közepébe, s ha a fogpiszkáló tiszta marad, akkor már kész is van. Forrás: