Camouflage – A tökéletes smink problémás bőrre

Acne, foltos festékhiány, rosacea, pigmentfoltok. Csak néhány a leggyakoribb bőrproblémák közül, melyek viselése nagy lelki terhet jelenthet.

A makulátlan arcbőr kevesek kiváltsága, de létezik egy speciális smink, aminek segítségével – a megfelelő technikával alkalmazva – bárki tökéletes külsőt varázsolhat magának.

Báli szezon, szalagavató, esküvő, születésnap

Fontosabb események, összejövetelek alkalmával vendégeim gyakran kérnek segítséget az alkalmi smink kialakításához. Tapasztalataim szerint főként a problémás bőrű hölgyek tanácstalanok, elsősorban a szépséghibák elfedését szolgáló, megfelelő alapozással kapcsolatban – összegzi Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa.

A leggyakoribb smink hiba, a helytelenül felvitt alapozó, mely az idő múlásával az orr tövében, a száj mellett, az arc apró ráncaiban lerakódik. A természetesség érdekében lényeges a bőr típusához és tónusához közel álló szín megválasztása is, ellenkező esetben könnyen maszk-hatást érünk el.

makeup1000

Mindent fedő, tartós smink

A maximális takarást a camouflage smink biztosítja: vízálló, nagy a vízfelvevő képessége, ezért nyári melegben is biztonsággal viselhetjük, vagy akár az egész éjszakát áttáncolhatjuk, a smink nem fog megfolyni. Egyetlen hátránya, hogy a bőrt nagyon kiszáríthatja, ezért hosszútávú használatra nem javasoljuk, inkább alkalmi sminkként – figyelmeztet Peterman Krisztina.

A camouflage fedőképessége rendkívül jó, tökéletesen elfedi a pattanásokat, vagy egyéb bőrhibákat is, de foltos festékhiány esetén is segít a hiányzó pigmenteket „pótolni”. A termékek több márkanév alatt kerülnek forgalmazásba, azon belül is léteznek professzionális, maszkmestereknek készült kozmetikumok, de a palettán megtalálhatjuk a profi, félprofi és az egyszerűen használható dekorkozmetikumok is.

Lépésről-lépésre

Az egyszerűbb készítmények használatát a vendégek maguk is elsajátíthatják, ehhez szívesen adok tanácsokat – mondja a Dermatica kozmetikusa. Léteznek bizonyos fortélyok, amelyek a hétköznapokban is gyors segítséget jelenthetnek, vészhelyzetek esetére. Előfordult már, hogy rosaceás vendégem erős, fűszeres ételeket fogyasztott előző este, erre másnap reggel az arcán megjelenő piros foltok emlékeztették.

kozmetikumok_katt1

Fontos találkozó előtt súlyosbodó akne is gyakran okoz riadalmat, egy jó smink itt is sokat segíthet. A smink oktatás része a megfelelő, a bőr tónusához illeszkedő készítmények megválasztása, a tisztítás, az arc előkészítése, az alapozás, a sminkeszközök – például szivacs, ecset – helyes használatának elsajátítása, és a smink eltávolításának lépései.

Kiemelni a szépséget

Mi nők, sokszor túlzottan is kritikusak vagyunk önmagunkkal szemben. – vélekedik a Dermatica kozmetikusa. A szépséghibákat inkább látjuk hangsúlyosnak, mint az előnyös adottságainkat. A jó smink nemcsak elfedi a hibákat, de arra is megtanít, hogy kiemeljük a szépséget. Keressük meg az alkalomhoz és az arc formájához, egyéniségünkhöz leginkább közelálló sminket és hangsúlyozzuk azt, amivel elégedettek vagyunk: legyen az kecses nyak, szépen ívelő ajkak, vagy csillogó szemek.

Forrás: