Túrógombóc fogyókúrázóknak 2017-04-29 Blog, Diéta, Egészséges otthon Megosztás: Tweet A túrógombóc az egyik legkedveltebb édességünk, de sokan leves után fogyasszák második fogásként. A diétázóknak sem kell lemondani a túrógombócról! Készítsd el a diétás túrógombóc receptet! Hozzávalók: 50 dkg zsírszegény tehéntúró 3 tojás 6 evőkanál édesítőpor + a szóráshoz 10 dkg búzadara 2 evőkanál vaj 1 teáskanál reszelt citromhéj 5 dkg zsemlemorzsa 2 dl tejföl (12%-os) Elkészítés A túrót villával áttörjük, összedolgozzuk a tojásokkal, 4 evőkanál édesítőporral, egy csipet sóval, a grízzel, 1 evőkanál vajjal, a citromhéjjal és letakarva 1 órát pihentetjük. Bőséges vizet forralunk (kb. 4 liter). A masszából kb. 16 darab gombócot formázunk és a forró vízben kb. 15 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. Közben a maradék vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. A gombócokat meghempergetjük benne, tányérra rendezzük. A tejfölt elkeverjük a maradék 2 evőkanál édesítőporral, a gombócokra öntjük és ízlés szerint megszórjuk édesítőporral. Azonnal tálaljuk. Forrás: https://napidoktor.hu/index