sóterápia

A légúti betegségek közismerten leghatékonyabb természetes kezelési módszere a SPELEO (sóbánya) terápia. A kifejezés görög eredetű, múltját egészen az ókori Görögországig vezethetjük vissza. Ekkor figyelték meg először jótékony hatását légúti betegségek esetén, és már a középkorban terápiás céllal alkalmazták a szerzetesek. Részletesebb megfigyelések és kutatások az 1800-as évektől állnak rendelkezésre, amikor lengyel sóbánya munkások között fedezték fel, hogy szinte egyáltalán nem fordult elő semmilyen tüdőbetegség, átlagos életkoruk messze magasabb volt a hasonló körülmények között élő emberekénél.

A természetes sóbánya, sóbarlang gyógyító hatásának alkalmazása azonban sajnos korlátozott és helyhez kötött. Így került sor a sóbánya, sóbarlang mikroklímájának mesterséges előállítására, az Indiso SPELEO (sóbánya) eljárás kifejlesztésére. A mostanra sokak számára elérhető sóterápia egy magyar kutató-fejlesztő csoport által kifejlesztett precíziós orvostechnológiai berendezésnek köszönhető.

 Az alsó- és felső légúti betegségek – asztma, allergia, influenza, krupp, bronchitis, COPD, cisztás fibrózis és enyhébb felső légúti megbetegedések – leghatékonyabb, természetes kezelési módszere.

Forrás:

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.