BodyArt

A BodyArt funkcionális tréning, ami azt jelenti, hogy olyan mozdulatok vannak benne, amelyeket a hétköznapokban is végzünk.  Teljes testgyakorlatokat használunk, mint a jógában. Az egész rendszer a jin-jang elvén épül fel: a mozdulatokat mindig a belégzés-kilégzés ritmusára és tempójára végezzük. Többféle légzéstechnikát is használunk. Sok dolog integrálódott benne, mint például jóga- és csigyakorlatok, az erő, a nyújtás, a pilátesz torna.

Nagyon fontos volt a rendszer megalkotójának, Robert Steinbachernak, hogy valami olyan mozgásformát találjon, amely energetikailag is rendbe teszi az odajárókat, kikapcsol és feltölt. Ennek sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy Európából már elért Amerikáig és Koreáig, de sok más helyre is.

Ezek a típusú mozgásrendszerek, amelyeket “test és lélek” típusú tréningeknek hívunk, ezért is komplexek. Sőt azt hiszem, olyan önismeretre, testtudatra, önfegyelemre és még ezer más dologra tanítanak, amelyek nagyon értékesek. Ezen túlmenően sokkal kevesebb mozgásszervi problémánk lenne, ha kellő odafigyeléssel többet mozognánk, és különböző mozgásformákkal “kínálnánk meg” a testünket.

Forrás: Webbeteg.hu

Forrás:

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.