Ki tudja mire jó a papsajt? 2018-01-23 Blog, Természetesen, Zöld Megosztás: Tweet A papsajt valójában egy közönséges mályvaféle, amit általában belsőleg alkalmaznak a népi gyógyászatban különböző emésztőrendszeri gyulladásokra. Malva sylvestris egyéb elnevezései: papsajtmályva, közönséges mályva, kereklevelű mályva Európában, Ázsiában, Észak-Afrikában honos, gyomos társulásokban világszerte elterjedt. A félárnyékos és napsütéses élőhelyeket kedveli; nem túl igényes a talaj minőségével szemben, de a magas sótartalmú vagy nehézfémeket tartalmazó talajt nem viseli el. Zöldségként és gyógynövényként is felhasználják, de a talaj nitráttartalma feldúsulhat a levelekben. Hatóanyag: antocián glikozid, cserző anyag, foszfor, kalcium, nitrogén, polifenol,tannin, vas. Vitamin: A, B1, B2, B3, C, Alkalmazás belsőleg gyomorgyulladásra vastagbélgyulladásra irritábilis bélszindrómára külsőleg szájnyálka gyulladásra szájüregi fekélyre Tea Fél evőkanál gyógynövényt leforrázunk 2 dl vízzel, 15 percig állni hagyjuk, szűrjük. Fogyasztása naponta egyszer étkezés előtt fél órával javasolt. Forrás: https://napidoktor.hu/index