Készítettél már lencsekrémlevest? 2015-10-24 Blog, Természetesen Megosztás: Tweet A krémlevesek egyik sajátossága, hogy bármilyen alapanyagból elkészíthetők, laktató és mégis könnyű ételek. Hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatók, és a vitaminpótlásra is kiválóak. Sorolhatnánk még a krémlevesek sikerének titkát, de helyette itt egy különleges recept, lencséből! Hozzávalók fél kg lencse 20 dk füstölt sajt 1 dl olaj 2 fej vöröshagyma 3 dl tejszín vagy joghurt 3 evőkanál mustár fokhagyma só babérlevél Elkészítése Egy lábasban olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, beletesszük az előző este beáztatott lencsét, a tört fokhagymát, a babérlevelet. Vízzel felöntjük, és lassan puhára főzzük. A megfőtt lencsét szitán áttörjük vagy turmixgépben pépesítjük, majd hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt, és forralunk rajta egyet. Tipp: Nem kell beáztatni mindegyik fajta lencsét. Pirított szalonnakockákkal, vagy diódarabkákkal tálaljuk. Forrás: https://napidoktor.hu/