Megszabadult a pokoli fájdalomtól Csomor Csilla

Bár nehezen viseli a fájdalmat, jó ideig kellett szenvednie Csomor Csilla színművésznőnek. A szakmája megköveteli a sok utazást és az órákon át tartó ácsorgást, ezt azonban lábai egyre nehezebben viselték.

Visszértágulatok alakultak ki nála, amelyek nemcsak fájtak, hanem esztétikailag sem nyújtottak megnyerő látványt. Egy modern eljárásnak köszönhetően azonban végre fellélegezhet, és ismét felszabadultan hordhat szoknyát, vagy rövidnadrágot is.

Csomor Csilla már tizenéves korában szembesült azzal, hogy genetikai hajlama van az érproblémákra, az utóbbi néhány évben azonban a visszerek annyit rontottak az életminőségén, hogy az alternatív gyógymódoktól a hagyományos visszérműtétig számtalan módszert kipróbált tünetei enyhítésére. Ám egyik módszer sem segített tartósan az állapotán.

Színészként nagyon sokat állunk, az életünk több mint a felét állással töltjük. Estére már majd’ leszakadt a lábam. A visszerek nagyon sokat rontottak az életminőségemen és a kondíciómon. Amikor csak egy helyben kellett ülnöm, az is megviselte a végtagjaim, így többnyire már fáradtan értem oda, ahol még el sem kezdődött az előadás. Pokoli fájdalmaim voltak. Muszáj volt megoldást találnom, hogy az elkövetkező aktív éveimben még olyan fájdalommentesen és esztétikusan tudjak megjelenni, ahogy az elvárható egy művész esetében. Végül felkerestem Dr. Szabó Attila érspecialistát, aki a lézeres módszert javasolta a problémáim megszüntetésére” – fogalmazott Csomor Csilla.

A modern eljárások közé tartozó lézeres műtét helyi érzéstelenítéssel történik, kockázatmentes, gyors rehabilitáció követi, és az esztétikai eredmény már napokon belül észrevehető. Mint mondja, szinte fel sem tűnt neki, hogy orvosi beavatkozáson esik át, és megkönnyebbült, hogy közben nem érzett fájdalmat.

Az ujjnyi, kitüremkedő erek nem szépek, főleg egy nő esetében. Télen még el lehet takarni a lábunkat nadrággal, de már egy vékony harisnyát viselve is láthatóak a visszerek. A színpadon meg aztán végképp reflektorfénybe kerülnek az esztétikai problémák. Szerencsére nekem ez már a múlt, ismét hordhatok felszabadultan szoknyát és rövidnadrágot is. Azt javaslom azoknak, akik hasonló panaszokkal küzdenek, hogy már az első kezdeti jelnél, amikor kialakul a nehéz láb érzet, illetve a visszér látványa megjelenik, vegyék elejét a problémának. Minél előbb csípik el a betegséget ugyanis, annál könnyebb az orvoslás” – tette hozzá Csomor Csilla.

Forrs: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.