D. Tóth Kriszta a zaklatás ellen kampányol

Hazánkban minden tízedik fiatal szenved a hozzá közeli emberek és az iskolai erőszak valamilyen formájától.

Egy új telefonos alkalmazás azonban segítséget nyújthat a bajba jutott fiataloknak. A kampányhoz olyan sztárok csatlakoztak, mint D. Tóth Kriszta, akit fiúsítani akart az egyik tanára, vagy Fluor Tomi, akitől rajongói kérnek tanácsot.

Az új telefonos alkalmazás népszerűsítésével és iskolai programokkal segítik a fiatalokat abban, hogy megismerjék a jogaikat és meg tudják védeni magukat. Komoly probléma, hogy a gyerekek nem mindig tudják, hogyan oldják meg azokat a helyzeteket, amikor iskolatársaik által piszkálódás, kiközösítés vagy esetleg zaklatás áldozati lesznek. Fluor Tomi a HelpAPP telefonos alkalmazás kampányarcaként a lehető legtöbb fiatal figyelmét szeretné felhívni arra, hogy igenis van segítség.

„Ez az applikáció nagyon jó dolog, hiszen azoknak nyújt segítséget, akik máskülönben nem mernek megszólalni. Sokan még a barátaiknak vagy a szüleiknek sem merik elmondani, ha valaki bántja őket. Ezzel az alkalmazással viszont egyrészt könnyen kérhetnek segítséget, de ha egy adott szituációban van szükségük valamiféle taktikára, akkor is jól jöhet. Nem beszélve arról, hogy két gombnyomással láthatóvá válnak a GPS-koordinátáik is” – mondja Tomi, aki azt is gyakran tapasztalja, hogy már nem csak szemtől szemben, hanem a virtuális térben is lehet piszkálni a másikat, és ez a lehetőség sokakat felbátorít.

DTothKriszta_FluorTomi

„Rendhagyó osztályfőnöki órákon tudatosítjuk a gyerekekkel a jogaikat, eszközt adunk a kezükbe. Kiképzett trénerek tartanak majd előadásokat az iskolákban, az első évben várhatóan 2 ezer gyerekhez jut így el az üzenet. A cél, hogy minél többet tudjanak a jogaikról, és ezáltal hatékonyabban tudják megvédeni magukat. Mert sajnos nagyon sok, biztonságosnak gondolt közegben érheti őket erőszak. Ilyen az iskola, egy sportszakkör, az otthonuk vagy akár az internetes közösségi oldalak is” – mondta D. Tóth Kriszta, aki gyerekként nem mindig volt tisztában azzal, hogy valaki az adott helyzetben nem cselekedett helyesen.

A kampány a bántalmazás megelőzésére hívja fel a figyelmet. Fontos, hogy a bántalmazott gyermekek tudják, van megoldás, ne féljenek segítséget kérni. Az okostelefon alkalmazás bárki számára ingyenesen elérhető.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.