Csökken a homoszexuális diákok bántalmazása

A homoszexuális tanulók körében készült amerikai vizsgálat szerint egyre kevesebben számolnak be arról, hogy gyakran érné őket szóbeli vagy fizikai bántalmazás az iskolai környezetben.

A Gay, Lesbian & Straight Education Network által végzett National School Climate Survey eredményei szerint egyre több amerikai iskolában alkalmaznak diszkrimináció ellenes intézkedéseket, amelynek köszönhetően csökken a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) diákok bántalmazásának intenzitása.

A 2011-es évre vonatkozó felmérés szerint az érintettek mintegy harmada tapasztalt rendszeresen verbális bántalmazást, ami jelentős csökkenés a 2007-ben mért 45, illetve a 2009-es 40 százalékhoz képest. Fizikai bántalmazásban, mint a lökdösés, valamivel kevesebb, mint 11 százalékuknak volt része, ami 3 százalékpontos visszaesést jelent a 2009-es vizsgálat adataihoz képest.

szerelem18

Bár a bántalmazás gyakoriságának csökkenése pozitív eredmény, a kutatás készítői szerint nagyon aggasztó, hogy az LMBT tanulók többsége, ha nem is rendszeresen, de él át bántalmazást.

A megkérdezettek 81 százaléka számolt be arról, hogy volt már része abban, hogy szexuális orientációja miatt szóban bántalmazták vagy megfenyegették. Mintegy 38 százalékuk tapasztalta, hogy fizikailag sértegették, 18 százalékuk pedig komolyabb tettlegességről is beszámolt.

A Gay, Lesbian & Straight Education Network az Egyesült Államok szerte több mint 8500 13 és 20 év közötti LMBT fiatalt kérdezett meg.

Forrás: