Gyányi Ditta

dietetikus

2009-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán, dietetikus szakon. A főiskolai évek alatt fülakupunktúrás addiktológus és thai masszőr végzettséget is szereztem.

 

Szakdolgozatomban a vastagbélrák táplálkozással való összefüggését vizsgáltam, a rákmegelőző táplálkozásról azóta is gyűjtöm a szakirodalmi információkat. De érdekel még a cukorbetegség diétája, epebetegség diétája, mesterséges táplálás, táplálékallergia témaköre is.

 

Próbálom közvetíteni az emberek felé, hogy az egészséges táplálkozás nem jelenti a finom ételekről való lemondást, csak a mértékletességet kell betartani. Éppen ezért szeretem azt a mondást, hogy nincs rossz étel, csak rosszul összeállított étrend.

 

Hiszem, hogy az egészségmegtartás egy jól összeállított étrenden és rendszeres testmozgáson múlik. Dietetikusként ezt próbálom továbbítani a Stahl magazin hasábjain is.

Forrás: