gyümölcsleves

Fehér húsú gyümölcsök a stroke ellen!

A fehér húsú zöldségek és gyümölcsök a többi zöldségnél és gyümölcsnél nagyobb mértékben csökkenthetik a stroke kockázatát. A Stroke novemberi számában megjelenő tanulmány szerint a...
vitamin pótlás

Vitaminpótlás vegetáriánusoknak

Sokan azt gondolják, azzal, hogy lemondanak a húsevésről, mindent megtettek az egészséges táplálkozás érdekében, holott ez a táplálkozási forma is rejthet magában veszélyeket, ha nem vagyunk...
fokhagyma

Együnk fokhagymát a jó vércukorszintért is!

Azt valószínűleg a legtöbben tudják, hogy a fokhagyma jótékonyan befolyásolja a koleszterinszintet. Nos, az erős illatú és ízű fűszernövény a vércukorszintre is kedvezően hat.
gyógynövények

Vesd be a nagyi praktikáit felfázás ellen!

Komoly kellemetlenségeket tud okozni a felfázás, bár vannak jó gyógyszerek, nem árt olykor a nagymamáink módszereit is bevetni a panaszok enyhítésére. Nem a legkellemesebb érzés, ha valaki...

Illóolajok a gyógyításban – Szerecsendió

A szerecsendió (Myristica fragrans) az Indonéz-szigetekről származik. Az aromaterápiában az idegrendszer, az emésztőrendszer működésének támogatására használatos, alkalmazható gyulladások és...
fehér rizs

Egészségtelen a fehér rizs?

A Harvard kutatói korábbi amerikai, ausztrál, kínai és japán cikkek eredményeit elemezték ki a British Medical Journal legújabb számában. Kezdetben a vizsgálatba bevont, összesen 350 ezer résztvevő egyike sem mutatta cukorbetegség jeleit, az utánkövetési periódus 4-től 22 évig tartott.
citrom5

A citrom gyógyhatásai

A citromot azt hiszem, senkinek sem kell bemutatnunk, a kb. 3-5méter magas citromfa gyümölcse gyakori vendég a konyhában. Nyáron a belőle készített limonádéval csillapítjuk szomjunkat, az őszi,...
fűszernövény

3 fűszernövény az egészségünkért!

A fűszernövényeket - például az ánizst, a babért vagy a bazsalikomot - a konyhában ételeink ízesítésére használjuk, pedig egészségünkre is jótékony hatást gyakorolnak. A helyes...
csicsóka

3 szuper csicsóka recept!

Bemutatunk három receptet, amelyeknek a csicsóka a főszereplője. Nyersen, sütve, levesnek. Bárhogy fogyaszthatjuk ezt a burgonyához hasonló, de a napraforgók családjába tartozó növényt.