Levendula az eperlekvárban? Igen! Vége felé közeledik az eperszezon, még érdemes belőle lekvárt készíteni. Lévai Ildikó diabéteszes lekvárkészítő cukormentesen készíti a lekvárokat, és nagyon rövid ideig főzi a...
Az olcsó és egészséges savanyú káposzta A fejes káposzta már 4 ezer éve szolgálja az embert. Jóízű és jelentős C-vitamin forrás is. Savanyított verzióját otthon is könnyedén elkészíthetjük, akár télen is. Száz gramm...
8 + 1 tipp az egészséges zsírok fogyasztásához Az egészséges zsírok kimondottan előnyösek szervezetünkre nézve. Ne együk a zsíros ételeket, mert csak bajt okozhatnak? – inkább ismerjük meg jobban ezt a fontos tápanyagot. Lássuk, mi mindent...
Az ezerarcú bodza – bodzafagyi recepttel Májusban és június első felében virágzik az egyik legsokoldalúbb gyógynövény, a bodza. Érdemes olyan helyen beszerezni, ami távol esik a forgalomtól, hiszen a rajta lévő értékes virágpor...
Így tartsuk tisztán az íróasztalunkat Az otthon gondosan berendezett dolgozósarkot nem csak a kényelem miatt lesz nehéz hátrahagynunk most, hogy lassan, de biztosan visszatérhetünk az irodákba. Házi munkaállomásunk előtt ülve eddig...
Csíp, de segít – Tisztítsa testét csalánnal! Sokaknak az jut eszébe a recés szélű növényről, vigyázni kell vele, mert megcsíp - Pedig betegségekre és a szépségiparban egyaránt hasznos! Bár még a nyugalmas téli időszakot éljük, a...
Érdekességek a halolajról A halolaj serkenti az agyműködést, és sok betegség megelőzhető ha fogyasztjuk.
Védenek az omega-3 zsírsavak! A szív-és érrendszeri betegségek szempontjából igen nagy kockázatúnak számítanak a cukorbetegek, de az omega-3 zsírsavak adásával ez a veszély még akkor is hatásosan csökkenthető, ha már volt valamilyen ritmuszavar vagy szívroham.
Nem csak képzeli, a pollenszezon tényleg évről-évre rosszabb A pollenallergiások száma világszerte folyamatosan emelkedik, és nem csak öröklött hajlam kérdése, hogy valakinél jelentkezik-e a betegség. A klímaváltozás több módon is hozzájárul, hogy...
Ebben van sok kalcium! Gyakran kapjuk azt a tanácsot egészségügyi szakemberektől, hogy fogyasszunk több tejterméket. Valójában azonban a kalcium fokozott bevitelére hívják fel a figyelmünket. Kalcium alatt leginkább...
Univerzális gyógyító – a cseresznye Még mindig tart a cseresznyeszezon. Most a későn érő fajták közül válogathatunk. Tudják-e, milyen kár kidobni a cseresznye szárát, a magját? A cseresznyeszár kiváló vízhajtó,...
Egészséges kókuszvíz? – Valóban előnyös ez az ital? Tápanyag-tartalma és hatása a testre Vajon a kókuszvíz valóban olyan előnyös szervezetünkre nézve? Jogos a körülötte kialakult felhajtás? Most kiderül, fokozhatja-e a fogyást és az atlétikai...