Szigorúbb alkoholreklámozást!

Fiatal felnőttek és kiskorúak bevonásával készült brit felmérés szerint sokan szeretnék, ha egyértelműbb figyelmezetések szerepelnének az alkoholos italokon, és ha szigorítanák az italok reklámozási lehetőségeit.

Tej, egy kicsit másképpen!

Egy nagyszerű hazai újításnak köszönhetően új utak nyílnak a tejfogyasztási szokásaink előtt. A tej egészséges - ezt mindenki tudja, ám hosszú az út, míg a bocitól az asztalunkig jut egy pohárral e tápláló fehér nedűből.

Fokhagymás csípős párolt spenót

A fokhagyma antibakteriális és gombaellenes hatásáról tudunk, a chilit is alkalmazzuk, mint vágyfokozót. De vajon mi történek ha ehhez a két alapanyaghoz fenyőmagot is keverünk.

Dagi Amcsik!

A Gallup-Healthways Well-Being Index felmérése szerint évek óta első alkalommal haladja meg a normál testsúlyú amerikaiak aránya a túlsúlyosakét, igaz, a lakosság negyede még így is súlyosan elhízott.

A gyerektől hízok!

A Social Science and Medicine című lapban megjelent tanulmány szerint, melyet az austin-i Texas Egyetem kutatói készítettek, a szülővé válásnak a vele járó örömök mellett egy nagy hátulütője is van, mégpedig, hogy hizlal.

Élelmiszerárak változása

Az élelmiszerárak változás a világon az 1990-es és 2010-es évek között folyamatosan növekedett. A 2008-as évben majdnem kétszer annyiba kerültek az ételek, mint 1990-ben.

Tojásfogyasztás Magyarországon

Az egy főre jutó évi tojásfogyasztás Magyarországon a 2009-es évben 247 darab volt. Ezzel szemben a 2002-es évben 301 darabtojás jutott egy embernek évente.

Túrós paprikafagyi

A C-vitaminban gazdag paprikát nem csak főételek alapjaként, hanem külön is elkészíthetjük. Alábbi receptünk nem csak egyszerű, de nagyszerű is.

Mérgező szőlő? Veszélyben az állatok!

Itt az ősz, nyakunkon a szüretelés is. Mindenki szereti a szőlőt akár "eredeti csomagolásban", akár must vagy bor formájában. Így vannak ezzel állataink is: mind a kutyák, mind énekesmadaraink előszeretettel fogyasztják az édes szemeket.

Elsavasodás – új biológia

Egészségünk a vér sav-bázis egyensúlyán múlik, illetve azon, hogy megfelelő étrend segítségével megteremtjük-e az optimális sav-lúg arányt (20/80) szervezetünkben.