Diétás burgonyapüré

A burgonya száz százalékosan természetes, zsír- és koleszterinmentes, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Tesztcsíkkal ellenőrizhető gyanús élelmiszerek

Hamarosan a nagyközönség számára is elérhetők lesznek Kínában azok a papír tesztcsíkok, amelyek segítségével bárki ellenőrizheti, hogy a különböző élelmiszerekben vannak-e egészségre ártalmas gyógyszermaradványok.

3 könnyű tejes édesség recept!

Ezek a remek tejes receptek pillantok alatt elkészíthetők, ha egy kis édességre vágyunk. Bármilyen gyümölccsel kombinálhatók!

Garnélás melegszendvics

A garnélaráknak számos fajtája létezik, a legismertebbek a királyrák és a tigris garnéla. Finomabb végeredményt kapunk, ha héjastul készítjük el, és csak azután pucoljuk meg. Rövid ideig szabad hevíteni, különben megkeményedik a rákhús.

Valentin-napi forró szívek – Recept

Jóízű és mutatós süteményt szeretnénk készíteni a szerelmesek napjára? Válasszuk ezt az enyhén fűszeres, hihetetlenül finom Valentin-napi sütit, természetesen szív alakú formában!

Pikáns csirkemáj

Bár a máj elkészítésétől sokan félnek, el lehet kerülni a „cipőtalp” készítést, ha például nem sózod meg, csak utólag az elkészítés után.

Ételmérgezés télen?

Az ételmérgezések leginkább a nyári hónapokban jellemzőek, azonban a tél is számos veszélyt rejteget. Ha az ételt nem megfelelően - meleg helyen vagy szobahőmérsékleten - tárolod, könnyen elszaporodhatnak a baktériumok.

A disznóvágás fertőző?

Sokak számára a tél nem csak a havat, hideget, téli sportokat jelenti, hanem a vadászat, a disznóvágás idejét is. Készülnek a finom vadételek, disznótorosok, de tudjuk-e, hogy ez veszélyeket is jelenthetnek számunkra?