Kakukkfüves-paradicsomos zöldbab

A szárazbab fehérjetartalma tízszerese a burgonyáénak, háromszorosa a kenyérének, de magas ásványi anyagtartalma is, nem csoda tehát, hogy tápláló ételként tartjuk...

Reflektorfényben a sertéshús

A sertéshús valóban egészséges? Most erre is fény derül! A Magyar Ízek Alapítvány 9. Húsvéti Vásárának ünnepélyes megnyitójával egybekötve indította el sertéshúst népszerűsítő...

Veszélyes az időskori dehidratáció

A 85-99 éves kor közötti idősek hatszor nagyobb valószínűséggel kerülnek kórházba dehidratáció miatt, mint a 65-69 év közöttiek. Az időskori kiszáradás gyakran súlyos, esetenként...

Drasztikusan csökkentené a cukorfogyasztást a WHO

Évek óta a napi teljes kalória bevitel 10%-ában (50 gramm, azaz 12 teáskanál) állapítja meg a felnőttek és gyermekek ajánlott hozzáadott cukorfogyasztását a WHO a túlsúly, az elhízás, és a...
gyümölcslé

Itt a léböjtkúrák időszaka!

A tavasz első napsugaraival nemcsak a természet ébredezik téli álmából, hanem az emberek gondolatai is a megújulás körül forognak. Jó lenne karcsúbbnak és energikusabbnak lenni, megelőzni vagy...
víz

Igyunk egy pohár vizet a vesénk egészségére!

Köztudott, hogy az emberek többsége nagyon kevés folyadékot iszik naponta, pedig az általában javasolt napi 2-3 liter víz elfogyasztásával nagyon sokat tehetünk szervezetünk, köztük a veséink...

Közétkeztetés – Mi van terítéken?

A közétkeztetésben részt vevők száma meghaladja a napi 1 millió 100 ezer embert, de tudják pontosan, mi is kerül a tányérjukra? Legyen finom, ami egészséges! A közétkeztetés fogalma A...

Különleges fánk recept- kenyérrel

Az alábbi fánk könnyen elkészíthető, és nagyon finom. Gyors reggeli, vagy délutáni csemege lehet belőle. Hidegen is fogyaszthatjuk, sőt másnap is jó íze van még. Kevés hozzávaló...

A transz-zsírsavak ideje lejárt

2015. február 18-tól minden egyes, a hazai kiskereskedelmi forgalomban kapható élelmiszernek meg kell felelnie a transz-zsírsav tartalmat korlátozó rendelet előírásainak, lejár a türelmi idő. Az...