Kakukkfüves-paradicsomos zöldbab A szárazbab fehérjetartalma tízszerese a burgonyáénak, háromszorosa a kenyérének, de magas ásványi anyagtartalma is, nem csoda tehát, hogy tápláló ételként tartjuk...
Reflektorfényben a sertéshús A sertéshús valóban egészséges? Most erre is fény derül! A Magyar Ízek Alapítvány 9. Húsvéti Vásárának ünnepélyes megnyitójával egybekötve indította el sertéshúst népszerűsítő...
Veszélyes az időskori dehidratáció A 85-99 éves kor közötti idősek hatszor nagyobb valószínűséggel kerülnek kórházba dehidratáció miatt, mint a 65-69 év közöttiek. Az időskori kiszáradás gyakran súlyos, esetenként...
Halvásárlási kisokos: erre figyeljünk az üzletben Halas ételt tenne le a családja asztalára? Jól teszi, hiszen a halak a szervezet számára nélkülözhetetlen telítetlen zsírsavakat, teljes értékű fehérjéket és számos vitamint is tartalmaznak....
Allergiások, figyelem! Itt a Mentes és Finom védjegy A közeljövőben egy új jelölés segít eligazodni az ételallergiásoknak az allergénmentes élelmiszerek útvesztőjében. A Mentes és Finom emblémát éttermek, cukrászdák, pékségek, kávézók...
Nemcsak a tinik problémája az étkezési zavar – 2. rész Az étkezési problémákra általában úgy tekintünk, mint csak fiatalokat érintő betegségre – pedig a táplálkozási zavarok mindenkit érinthetnek, kortól, nemtől, etnikai, faji hovatartozástól...
Drasztikusan csökkentené a cukorfogyasztást a WHO Évek óta a napi teljes kalória bevitel 10%-ában (50 gramm, azaz 12 teáskanál) állapítja meg a felnőttek és gyermekek ajánlott hozzáadott cukorfogyasztását a WHO a túlsúly, az elhízás, és a...
Itt a léböjtkúrák időszaka! A tavasz első napsugaraival nemcsak a természet ébredezik téli álmából, hanem az emberek gondolatai is a megújulás körül forognak. Jó lenne karcsúbbnak és energikusabbnak lenni, megelőzni vagy...
Igyunk egy pohár vizet a vesénk egészségére! Köztudott, hogy az emberek többsége nagyon kevés folyadékot iszik naponta, pedig az általában javasolt napi 2-3 liter víz elfogyasztásával nagyon sokat tehetünk szervezetünk, köztük a veséink...
Közétkeztetés – Mi van terítéken? A közétkeztetésben részt vevők száma meghaladja a napi 1 millió 100 ezer embert, de tudják pontosan, mi is kerül a tányérjukra? Legyen finom, ami egészséges! A közétkeztetés fogalma A...
Különleges fánk recept- kenyérrel Az alábbi fánk könnyen elkészíthető, és nagyon finom. Gyors reggeli, vagy délutáni csemege lehet belőle. Hidegen is fogyaszthatjuk, sőt másnap is jó íze van még. Kevés hozzávaló...
A transz-zsírsavak ideje lejárt 2015. február 18-tól minden egyes, a hazai kiskereskedelmi forgalomban kapható élelmiszernek meg kell felelnie a transz-zsírsav tartalmat korlátozó rendelet előírásainak, lejár a türelmi idő. Az...