Stop az élelmiszerpazarlásnak! Plakátokkal kampányol a SPAR 10 budapesti üzletében az Európai Hulladékcsökkentési Héthez csatlakozva, hogy a vásárlók ne azokat a termékeket válasszák, amelyeknek később jár le a minőség...
Miért ne diétázzon ételallergia vizsgálat előtt? Ha már régóta tapasztal kellemetlen tüneteket bizonyos ételek fogyasztása után, érdemes utána járni, mi okozza a panaszokat. Hasfájás, hasmenés, puffadás és egyes bőrtünetek hátterében is...
A cukorbetegség étkezéssel gyógyítható! Immár 24 esztendeje minden év november 14-én ünnepeljük a Diabétesz Világnapját. Az inzulin felfedezőjének születésnapja ez a jeles dátum, amelyet a WHO és a Nemzetközi Diabetes Szövetség a...
Terítéken az édesítőszerek A Berlinben rendezett 12. Európai Táplálkozási Konferencián külön szimpóziumot szenteltek az alacsony kalóriatartalmú édesítőszereknek. Az előadássorozat célja az volt, hogy tudományos tények...
Kell-e félnünk a húsoktól? – 2. rész Vihart kavart az Egészségügyi Világszervezet bejelentése, amelyben a vörös húsokat a valószínűleg rákkeltő, a feldolgozott hústermékeket pedig a bizonyítottan rákkeltő kategóriába sorolta...
Kell-e félnünk a húsoktól? – 1. rész Vihart kavart az Egészségügyi Világszervezet bejelentése, amelyben a vörös húsokat a valószínűleg rákkeltő, a feldolgozott hústermékeket pedig a bizonyítottan rákkeltő kategóriába sorolta...
Természetes nyugtató: a tej A tejfogyasztás szükségességét illetően számos vita látott már napvilágot, vannak azonban tények, amelyek vitathatatlanul jótékony hatásait igazolják. Kalcium és D-vitamin tartalmának...
Mi állhat a sikertelen fogyás hátterében? A túlsúly és elhízás a XX. század második felétől kezdve világszerte, így Magyarországon is népbetegséggé vált. A súlyfelesleggel rendelkező emberek számának járványos méreteket öltő...
Téli alakformálásra fel! Hogyan tartsuk meg a formánkat? Milyen trükkökkel érhetjük el, hogy a hideg elmúltával ismét kényelmesen beleférjünk a tavaszi ruhatárunkba? A hideg beköszöntével általában már mindannyian...
Hogy maradjunk karcsúak egy hizlaló világban? Ezt a kérdést járták körül a Budapesten tartott 5. Közép-Európai Elhízástudományi Kongresszuson, amelyre a közép-európai régióból és azon kívül is, 31 országból 148 előadás érkezett...
Ne együnk ellenőrizetlen gombát! Többen megbetegedtek egy budapesti vendéglőben elfogyasztott erdei gombás polenta (puliszka) fogyasztása után. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) felhívja a vendéglátó egységet...
Cukor vagy édesítőszer – Ki mit vesz be? Érdekes eredményeket hozott a Szinapszis idén nyáron végzett kutatása, amely a magyar lakosság és orvostársadalom körében vizsgálta az édesítőszerekkel kapcsolatos ismereteket. A kutatás egy...