Köhögni nyáron is lehet A köhögésről inkább a hurutos betegségek, az őszi-téli időszak jut az emberek eszébe, pedig köhögni nyáron is lehet! Igaz, sokkal ritkábban, mint a többi évszakban.
Mutáns melanoma A melanoma kifejlődésével kapcsolatba hozható újabb génmutációt azonosítottak amerikai kutatók a halálos betegség hátterét vizsgáló eddigi legnagyobb, DNS-meghatározáson alapuló vizsgálatban.
Légmatrac, a tökéletes alvás titka Napjainkban sokan szenvednek a rossz alvás mellékhatásaitól. Nem titok, hogy ezeket a problémákat alapjaiban kell elkezdeni orvosolni, és ennek az alapja, esetleg csak a jó matrac
Szula, a madárolimpia nyertese A napi 2100 kilométer megtételére képes szula a Brit-szigetek leggyorsabban repülő madara - derítették ki szakemberek mintegy 38 millió madár repülését tanulmányozva több mint száz éven keresztül.
Időskorban jobb a magasabb vérnyomás? A törékeny, idős emberek jobban bírják, ha az általános ajánlásnál - 140/90 Hgmm - kissé magasabb a vérnyomásuk.
Mi az a védelembe vételi eljárás? Dr. Radoszáv Miklós gyermekvédelmi szakértő arról beszélt a Csak csajok műsorában arról, hogy mi az a védelembe vételi eljárás, hogy érinti ez a gyermeket
Vihar utáni károk A vasárnapi vihar miatt országszerte több mint 400 riasztást kaptak a tűzoltók, többen meg is sérültek.
Játssz velünk és nyerj tulipánhagyma csomagot! Ezt a nyereményjátékot már megnyerték. Nézd meg, hogy te vagy-e a szerencsés nyertes! Az alábbi szerencsés olvasónknak gratulálunk! A tulipánhagyma csomag nyertese: Erdei Gyula, Egerből A...
AIDS-világkörkép Az összeállításban a HIV-fertőzöttek, az új HIV-fertőzöttek és a halálos áldozatok láthatók, régiónkénti felbontásban. A legnagyobb növekedés továbbra is Fekete-Afrikában talpasztalható.
A hepatitisről – 2. rész Magyarországon nagyságrendileg 100 000 ember él hepatitis B vagy C fertőzéssel, közel felük nem is tud róla.
A hepatitisről – 1. rész Magyarországon nagyságrendileg 100 000 ember él hepatitis B vagy C fertőzéssel, közel felük nem is tud róla.
A transzzsírsav étrendünkben Milyen források teszik ki az általunk elfogyasztott transzzsírsavak mennyiségét? A transzzsírsavakat a természetes telítetlen zsírsavak mesterséges keményítésével hozzák létre